Tarragona, al costat dels refugiats

Hem de preparar-nos per a una possible arribada de persones en estat de refugi

19 mayo 2017 19:44 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La guerra a Síria ha desencadenat la crisi humanitària de refugiats més gran des de la Segona Guerra Mundial, i per aquest motiu, en els últims anys, l’Ajuntament ha destinat els seus esforços a contribuir a alleujar la situació d’extrema vulnerabilitat en la qual viuen els refugiats i refugiades sirians.

Des de l’Ajuntament de Tarragona, i més concretament des del Departament de Cooperació, sempre s’ha considerat que entre les seves línies d’actuació havia d’estar l’atenció a les persones en situació de desplaçament i refugi, una realitat que avui en dia viuen milions de persones a països com Colòmbia, Palestina, República Democràtica del Congo o el Sàhara Occidental.

Des de l’any 2012, l’Ajuntament de Tarragona, a través del Departament de Cooperació Internacional, ha impulsat diferents accions destinades a donar suport a les persones en situació de refugi, ja sigui en forma de subvenció per a la seva atenció directa o bé amb activitats destinades a sensibilitzar la ciutadania sobre la situació que viuen aquestes persones, concretament les que provenen de Síria.

Així les actuacions d’aquest Ajuntament s’han dividit en tres línies, una primera destinada a subvencionar activitats d’ONG i d’altres organismes internacionals que atenen les persones refugiades des d’un primer moment, això ha suposat que des de l’any 2012 hàgim destinats gairebé 100.000 € en aquestes actuacions, i que progressivament s’hagi augmentat la despesa en aquesta matèria, arribant a un 10% del total del pressupost del Fons de Cooperació l’any 2015.

Per altra banda, cal continuar sensibilitzant la ciutadania de quina és la situació de centenars de milers de persones refugiades que van haver de marxar del seu país, de la seva casa, per por a la mort. Així el Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona ha organitzat, i ho continuarà fent,diverses campanyes per donarveu a aquestes persones, amb un pressupost d’aproximadament 30.000 euros, entre projectes d’educació per al desen- volupament i activitats realitzades a la ciutat de Tarragona com les exposicions: Síria, la paraula de l’exili o Tecla-Síria.

Però, malgrat els esforços, som conscients que teníem un major repte, el de preparar-nos per a una possible arribada de persones en estat de refugi a la nostra ciutat, i per això hem creat la taula d’acollida on formen part, entitats com Creu Roja, Càritas Diocesana, Diputació, URV, Col·legi d’advocats, etc. I entre tots farem el Pla d’Acollida a Tarragona. Aquest Ajuntament no ha restat impassible davant la situació que es viu amb les persones refugiades, i continuarem treballant en la mateixa línia. Aprofito per donar les gràcies a totes les persones i entitats que estan treballant amb aquest consistori per poder donar respostes a les necessitats actuals.

Comentarios
Multimedia Diari