Tarragona està de moda

Ens hem proposat omplir la ciutat d’activitat, donant valor a l’enorme teixit associatiu que tenim, en molts camps, i fer que Tarragona recuperi el pols i la confiança amb ella mateixa
 

12 diciembre 2021 09:13 | Actualizado a 12 diciembre 2021 09:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

«Tarragona està de moda» és una expressió emprada fa pocs dies pel màxim responsable d’una associació professional de comerç. Fa goig sentir-ho després de molt de temps de sensacions negatives. Evidencia que entre tots li estem donant la volta a la ciutat. 
Una altra cita famosa atribuïda a Picasso és «quan t’arribi la inspiració que t’agafi treballant». És exactament allò que el govern de la ciutat fem.

És una obvietat que ens hem d’enfrontar a un marc complicat i a tendències negatives en molts aspectes, entre elles el canvi en els hàbits de consum i l’augment del comerç digital. Però ens hem proposat omplir la ciutat d’activitat, donant valor a l’enorme teixit associatiu que tenim, en molts camps, i fer que Tarragona recuperi el pols i la confiança amb ella mateixa. I això es fa treballant des de cada àrea de l’Ajuntament com si la sort de la ciutat depengués de cadascú de nosaltres.

Aquestes festes de Nadal i Reixos omplim Tarragona d’activitats i ho expliquem. Serà fantàstic que com més tarragonins siguem capaços de transmetre-ho millor. Quan acabi la campanya en farem valoracions, des del punt de vista comercial, però també des del punt de vista social: com hi haurà participat la ciutadania, com ho hauran viscut els nens, fins a quin punt tots els barris s’hauran pogut sentir partícips de la festa...

Que la situació és complicada ho sabem i ens ho recorden contínuament. Però no podem abonar-nos al pessimisme paralitzant, al que en fa dels problemes una mena de maledicció bíblica i al que troba que tot el que es fa fora és millor que el nostre. 
Com res ve donant del cel, treballem per tenir una Tarragona més vital, activa i atractiva. Aquesta atracció té un objectiu clar en una sèrie de mesures per reactivar el comerç de proximitat, tan definitori del caràcter de les ciutats mediterrànies. Estem trencant el prejudici que aparcar a Tarragona és car i difícil.

Per menys de cinc euros diaris es pot aparcar a la majoria d’establiments públics i privats. Hem canviat els preus de les zones blaves per augmentar la rotació a les zones més comercials. Estem pacificant la mobilitat -és clar que és un canvi cultural que demana el seu temps- limitant la velocitat a 30 per hora, creant carrils segregats per a bicicletes i patins i posant el vianant en el centre de les nostres polítiques. Hem posat més de mig milió d’euros en ajuts directes a comerços i hostaleria i altre mig milió amb bons. 

Estem recuperant els carrers per a la gent: Convertint el Parc de la Ciutat en un gran centre cívic a l’aire lliure, recuperant el semi abandonat auditori del Camp de Mart per fer-ne un continu d’activitat cultural i fent que la Rambla torni a ser el centre neuràlgic ciutadà. El Patrimoni Romà centra importants esforços en inversió i manteniment i l’oferta cultural no para d’ampliar-se, l’última i més disruptiva actuació la creació del Centre d’Arts Contemporànies El Mèdol. 

Comptar amb tothom, amb els nens, amb les persones nouvingudes, amb les entitats de tots els barris, treballar l’esport com un bé social i col·lectiu, fer del turisme una activitat sostenible amb retorn social i econòmic poden ser altres claus per estar on som, en una ciutat il·lusionada i il·lusionant. Per això estem trencant la imatge que Tarragona després de Santa Tecla és un desert, de fet no ho ha sigut mai però ara encara menys. No hi ha hagut un sol cap de setmana que la ciutat no s’hagi omplert d’activitat.

No volem ser només una moda, les modes són sovint efímeres. Hem de fer cas a Picasso i seguir treballant, sumant-hi gent i perseguint il·lusions perquè les oportunitats ens agafin sempre treballant.
 

Comentarios
Multimedia Diari