Tarragona i l’apocalipsi pressupostari

No estem en l’escenari propici per plantejar una pujada dels impostos municipals. És molt agosarat pensar que qualse-vol increment en les despeses no suposa un trasbals… les famílies també han de quadrar els seus comptes anuals

06 noviembre 2021 12:19 | Actualizado a 06 noviembre 2021 12:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ha estat, com a mínim, insòlita la situació viscuda les dues últimes setmanes arran de l’anunci del govern Ricomà de la seva voluntat d’apujar l’IBI i la brossa. Presentada com a única solució possible per quadrar els comptes municipals, els i les socialistes, i la resta de l’oposició, no vam entendre la necessitat d’aquesta mesura. 

Fa mesos que tots els noticiaris comencen anunciant un nou rècord en el preu de l’electricitat. Veiem com la inflació està disparada i afecta ja la nostra cistella de la compra. Sens dubte, no és l’escenari propici per plantejar una pujada dels impostos municipals. Així i tot, el govern local esgrimeix que l’impacte per a les butxaques dels tarragonins i tarragonines no és rellevant, però és molt agosarat pensar que qualsevol increment en les despeses no suposa un trasbals… les famílies també han de quadrar els seus comptes anuals. 

A més, el consistori ha ingressat 5,1 milions d’euros més de l’Estat i podrà disposar del romanent, és a dir, dels diners que no s’han gastat enguany. Recordem que l’any passat els van sobrar 12 milions d’euros, que es diu de pressa.  
Però amb la notícia que el Tribunal Constitucional havia declarat inconstitucional el sistema de càlcul de l’impost de plusvàlua es va desfermar la bogeria. El conseller Fortuny va anunciar l’apocalipsi, perilla la Cavalcada de Reis, la seguretat a les platges, fins i tot els lavabos públics... un escenari esfereïdor per culpa d’una oposició irresponsable que no té a bé acceptar la seva voluntat sense veure ni un número, més enllà de les xifres generals. Tot molt lògic, oi?

A pesar de les amenaces i l’anunci de la fi dels temps... vam votar no a una injustificada pujada de l’IBI i la brossa. I sembla que el terra no va tremolar sota els nostres peus i, oh sorpresa!, immediatament l’alcalde va anunciar que per descomptat que hi hauria Cavalcada de Reis i Carnaval. Qui ho havia de dir!

A més, aquest dilluns vinent el govern de l’Estat aprovarà el nou impost de plusvàlua i tots els ajuntaments d’Espanya podran comptar amb aquests recursos per als pressupostos de 2022. Com era d’esperar, la ministra Montero ha resolt el tema amb celeritat i no hem vist cap altre consistori fent tants escarafalls amb el tema. El nostre Ajuntament ha estimat aquest ingrés en 8 milions d’euros. Tot això sense saber l’import del romanent de què disposarà i que se sumarà als 171 milions en ingressos (plusvàlua inclosa).

Un exemple més de la manca de lideratge, de capacitat de gestió i la inexplicable absència de planificació estratègica en qualsevol tasca que aborda el govern local. 

Tot plegat un psicodrama inexplicable al qual van participar tant ERC com Junts, la CUP i el Sr. Pinedo, que no se’n perd ni una. Recorden allò que va dir el president Tarradellas que en política es pot fer de tot menys el ridícul? Doncs aquests dies hem tingut una bona dosi de ridícul a càrrec del Sr. Ricomà i companyia. 

Comentarios
Multimedia Diari