Tarragona: una ciutat amb futur

En poques setmanes es licitarà el procés participatiu del POUM que, a diferència d’altres documents, com el malaguanyat Tarragona 2022, generarà norma durant molts anys
 

24 octubre 2021 13:08 | Actualizado a 24 octubre 2021 13:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Quan la majoria d’alcaldes -amb tot el sentit del món- es refereixen als dos primers anys d’aquest mandat ho fan significant que han estat marcats per la situació sanitària, econòmica i social més difícil des de fa dècades. A Tarragona no hem estat una excepció, ans al contrari, altres fets sobrevinguts de notable importància ens han afectat. Entre d’altres l’accident d’Iqoxe, l’afectació de temporals a les nostres platges i l’afegit molt important de trobar-nos amb una sentència que anul·la el POUM. 

Cap d’aquestes circumstàncies, ni altres, han disminuït la determinació del govern que lidero. El motiu és clar, sabem que el futur de Tarragona passa inexorablement pel canvi que diferents forces polítiques hem expressat i que ens uneix amb un programa basat en la cohesió social, la sostenibilitat i la cultura com a elements transformadors. Són tan clars i tenim col·lectivament tan assumits els principis motrius del canvi a Tarragona que totes les actuacions que fem encaixen amb coherència amb els nostres objectius. Quan tracem estratègies de mobilitat, de medi ambient, de comerç, de cultura, de turisme, de serveis socials, d’esports, de participació, etc., ho fem sempre des de l’encaix amb el marc transformador que ens hem imposat i oferim a tota la ciutadania.

Estem a les portes d’obrir el gran debat que marcarà la Tarragona de les pròximes dècades. En poques setmanes es licitarà el procés participatiu del POUM que, a diferència d’altres documents estratègics, com el malaguanyat Tarragona 2022 que va quedar adormit en un calaix, generarà norma durant molts anys. El POUM ha d’anar molt més enllà de definir en quins espais es pot construir i en quins no. El POUM tindrà conseqüències directes sobre aspectes tan centrals com l’habitatge, la regeneració de barris sencers, la mobilitat, el model comercial, la generació d’equipaments culturals de proximitat, la cohesió social o la qualitat ambiental. El marc proposat pel nostre govern, que volem ajustar als Objectius de Desenvolupament Sostenible, s’obre al procés de participació real més gran que hagi tingut mai Tarragona. Per això ens calen totes les mirades: la feminista, la dels nens, la de les persones amb dificultats motrius, la de la gent gran, la de tots els ciutadans que viuen a Tarragona i també la dels que s’hi desplacen perquè hi tenen la feina o el negoci. 

Tarragona serà imparable, una ciutat de futur, si la fem entre totes i tots. Es tracta de mirar més enllà, de fer valer cada perspectiva en una suma que multiplicarà les nostres possibilitats de futur. Vivim en una de les ciutats més boniques de la mediterrània, fem entre tots que sigui la de la més equitat social i millor qualitat de vida.

Comentarios
Multimedia Diari