Teatres de Tarragona

Els tarragonins entendran el tancament per obres de millora del Metropol i Camp de Mart

24 julio 2017 15:14 | Actualizado a 24 julio 2017 15:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Sir Laurence Olivier, el gran actor britànic, deia que una ciutat, petita o gran, feia visible la cultura a través del seu teatre. Tarragona, sobretot d’ençà de la recuperació del Teatre Metropol –de fet vivim en una ciutat que sempre estem recuperant i no som gaire efectius conservant, un tret de la nostra personalitat– ha vertebrat una xarxa de teatres públics important que li hauria de permetre, en estreta col·laboració amb Reus, construir el pol teatral del sud del país. El Teatre Auditori Camp de Mart, el Teatre Tarragona i el Teatre Metropol formen aquest trident que ha de ser un dels principals estàndards de la cultura.

Tenim clar que cal redefinir els serveis que l’administració pública ha de prestar pel que fa a la cultura. L’administració pública no ha de ser una oficina de patrocini i com a ciutat hem d’assolir una especialització, no podem sempre intentar tenir de tot i no excel·lir en res. Hem de prioritzar i concentrar recursos i esforços per fer-nos un lloc al mapa cultural del sud d’Europa. L’acció política s’ha de fixar horitzons a mitjà i llarg termini, no pot ser esclava del ‘presentisme’ i de la immediatesa, ambdues només aporten fugissers moments plaents que, a la llarga, es tradueixen en incerteses i mancances estructurals. Una política cultural construïda a batzegades, que no pretén crear públics ni una indústria sòlida, aporta satisfacció momentània però, amb el temps, submergeix la societat en el tedi i la mediocritat. Fer ciutadans lliures implica dotar-los d’esperit crític i això només es fa mitjançant unes polítiques estructurals que estiguin alliberades dels censals que van implícits amb els rèdits electorals.
Per això, des de la Conselleria de Cultura hem engegat un procés per dignificar aquests equipaments. El tancament per rehabilitar, reformar i restaurar els teatres Metropol i Camp de Mart és una decisió presa des de la responsabilitat de govern, tot i sabent que és impopular. Estem segurs que els tarragonins i els forans, des de la sensibilitat pel nostre patrimoni, no només ho comprenen, sinó que ens donen el seu suport. Aquestes circumstàncies faran que la temporada de tardor-hivern només tingui un escenari, el Teatre Tarragona. Tanmateix, per complementar aquest escenari comptarem amb el Teatre el Magatzem, de la Cooperativa Obrera Tarraconse, tot iniciant una línia de col·laboració que cerca major implicació dels ciutadans com a part activa en les programacions artístiques produïdes amb recursos públics. 

La Conselleria de Cultura vol dotar la ciutat d’una infraestructura cultural digna i amb les prestacions tècniques del segle que vivim. Amb l’herència rebuda i els recursos limitats, només podem fer una cosa, construir futur sobre la base de la corretja de transmissió intergeneracional, en aplicació del concepte de subsidiarietat i lluny d’ocurrències.

Comentarios
Multimedia Diari