Temps de decidir

Conèixer de prop el projecte educatiu de cada centre és bàsic per als pares

19 mayo 2017 23:20 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

D’acord amb el calendari es-tablert pel Departament d’Ensenyament, avui dimarts s’inicia el procés de preinscripció escolar per al curs 2015-2016 per a l’educació infantil, primària i secundària obligatòria, que s’allargarà fins al dia 17 de març. S’inicia, doncs, un període important per a les famílies, sobretot les que tenen fills i filles que el setembre vinent s’incorporaran a P3 i a 1r d’ESO. Escollir centre educatiu no és una decisió fàcil, i per a moltes famílies suposa valorar tot un seguit d’aspectes que, en ocasions, plantegen dubtes. És per això que des de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) volem acompanyar-vos en aquest procés, fent-vos més accessible la informació i establint ponts de diàleg amb els centres per afavorir un entorn de confiança i proximitat. Triar escola o institut no és només escollir un equipament més o menys proper a casa o a la feina, sinó escollir, dins de les opcions que cada família té al seu abast, un model de formació basat en valors en què el centre i la família han d’unir esforços i voluntats. És, per utilitzar una imatge gràfica, com plantar una llavor que ha de donar fruit al llarg dels anys i que, per assolir la màxima plenitud, exigeix esforços i atencions en una mateixa direcció.

Conèixer de prop el projecte educatiu de cada centre és bàsic perquè, d’acord amb les vostres necessitats i les dels vostres fills i filles, i també amb les vostres expectatives, decidiu amb coneixement. I per això cal que conegueu els centres i els professionals que hi treballen, que els visiteu, passegeu per les instal·lacions i parleu amb altres famílies que formen part de la comunitat educativa. Aquest és l’objectiu de les jornades de portes obertes que els centres han programat.

En el marc de la col·laboració entre l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament, des de la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística enguany hem fet nous esforços per acostar-vos molta d’aquesta informació amb una nova edició de la Guia de centres, que hem fet arribar a les famílies que han d’incorporar-se a P3 i 1r d’ESO, i que és també accessible per a tothom des del web www.reus.cat. Així mateix, al llarg d’aquest període i també durant tot l’any, les portes de l’OME són obertes per atendre totes les vostres consultes, des del convenciment que l’educació és un espai de trobada i de treball conjunt en benefici de la cohesió de la nostra societat.

Comentarios
Multimedia Diari