Tenim un gran aeroport. Fem-lo funcionar

La fugida de Ryanair és una conseqüència de la manca de suport de les institucions

19 mayo 2017 23:18 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ anunci de l’acord de Ryanair per començar a operar a Castelló ha fet disparar totes les alarmes a l’aeroport de Reus, que veu aquesta mesura com una seriosa amenaça que posa en perill la seva viabilitat.

La fugida de la companyia irlandesa és una conseqüència de la manca de suport de les institucions. Unes, per poca visió estratègica, i d’altres, perquè han apostat pel centralisme barceloní. La deixadesa d’uns i la incompetència dels altres han provocat que en els darrers anys hàgim patit una preocupant reducció de vols i, per tant, de passatgers. Algú no ha fet els deures i ens han pres el pa del cistell. Algú s’ha mirat, impassible, com Ryanair anava de Barcelona a Castelló, passant de llarg per Reus, i a més no s’ha sabut treballar per trobar alternatives.

Per això creiem que s’ha de treballar amb urgència en dos fronts: primer, garantir la complicitat institucional del Govern de Catalunya que hauria de ser més generós amb la resta dels aeroports del conjunt del país, i entendre que ha d’actuar i pensar en xarxa, relligant i potenciant totes les infraestructures aeroportuàries en comptes d’acaparar-ho tot. I, en segon lloc, des del territori s’han de trobar fórmules que ens permetin ser més eficaços en la promoció de l’aeroport i en la captació de rutes i vols.

Ha arribat l’hora d’utilitzar la nostra capacitat de lideratge i fer una aposta forta per convertir l’aeroport en un instrument de dinamització econòmica de primer ordre. És evident que la fórmula de la Taula estratègica, no ha estat reeixida. La crua realitat de la davallada de vols i de passatgers –d’1,7 milions a 800.000 en quatre anys– així ho demostren. I quan les coses no funcionen es canvien. No podem perdre més temps.

Per això hem fet una proposta estratègica, innovadora i més eficaç, per a la dinamització definitiva del nostre aeroport: la creació d’una Societat de capital mixt publicoprivat per a la promoció de l’aeroport a l’estil de la que ja funciona a aeroports com Pisa o Bilbao, una societat que, liderada per la Cambra de Comerç de Reus i participada per tots els organismes implicats, Generalitat, Diputació i ajuntaments del territori, tingui com a objectiu optimitzar l’aprofitament de la infraestructura, augmentar-ne l’ús, atraure mercats i contribuir al desenvolupament turístic i a la dinamització econòmica.

Aquesta fórmula, lligada a la proposta que ja hem anunciat d’ampliar a 24 hores l’horari operatiu de l’aeroport, com el de Girona, la creació d’una terminal de càrrega logística que permeti impulsar l’activitat industrial i comercial i la instal·lació d’un Punt d’Inspecció Fronterera de la Unió Europea pot contribuir a generar sinergies amb el sector productiu, industrial i turístic de l’àrea d’influència de Reus i rellançar definitivament l’aeroport.

L’aeroport ha de tornar a ser un gran motor econòmic, generador d’ocupació.

Reus necessita un govern que cregui en la seva capitalitat i no deixi escapar ni una sola oportunitat més de dinamització econòmica i de creació d’ocupació. Tenim un gran aeroport. Fem-lo funcionar!

Comentarios
Multimedia Diari