Tot avança pas a pas

Hem continuat creixent fins a tenir setze robers Filigrana distribuïts per tota la diòcesi

19 mayo 2017 23:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El projecte Filigrana va iniciar el seu camí fa 18 anys. Un projecte que naixia amb l’objectiu de facilitar roba a les persones més necessitades. Va començar amb un magatzem comú, situat al polígon industrial Francolí de Tarragona i dos robers a Tarragona. Des d’aleshores hem continuat creixent fins a tenir setze robers distribuïts per tota la diòcesi.

Filigrana recull roba usada en condicions de ser reutilitzada, complements de vestir en bon ús, roba de la llar (mantes, llençols, cortines, tovalloles…) estris de la llar, mobiliari infantil (cotxets, trones, llitets…).

La roba recollida passa per un procés de selecció, rentat, reparació, planxa, etiquetatge i presentació. Els guanys obtinguts es destinen i s’inverteixen en projectes socials vinculats a les Càritas Parroquials.

Cada rober té la seva pròpia identitat perquè el seu entorn és diferent. Veiem com el paisatge va canviant des de Cambrils, Salou, Torredembarra, Cunit i Creixell, prop del mar, passant per Reus, Constantí, Valls, el Vendrell, l’Arboç, Montblanc i Santa Coloma de Queralt, enmig dels camps.

Tot i les diferències, creixem amb un denominador comú: l’esperit que acompanya Càritas per arribar a les persones amb pocs recursos, acollir-les i acompanyar-les en el seu procés. I aquest és també l’esperit que guia els voluntaris que atenen els nostres robers. El treball en equip, l’ajuda mútua, el respecte i l’estima que ens ajuden a avançar en la nostra tasca d’estar al costat d’aquell que més ens necessita.

Durant el passat mes de març vam créixer una mica més: el dissabte 7 vam obrir un nou rober a l’Espluga de Francolí i el dissabte 28 d’aquell mateix mes vam inaugurar la nova seu del rober de Càritas Interparroquial de Salou, just al davant de l’església de Santa Maria del Mar, als locals on fins ara es feia la catequesi. També vull destacar que durant aquests dies, fins al proper al 25 d’abril, tenim un estand rober al Parc Central de Tarragona on es presenta el projecte Filigrana i es recull roba per tal de seguir ajudant els més desfavorits. En tots aquests esdeveniments cal repetir que tant voluntaris com treballadors del projecte compartim una estona la nostra il·lusió i l’esperança per la tasca que realitzem.

Comentarios
Multimedia Diari