Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 23:59 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Pispes i escurabosses

Fa anys que ens volta pel cap escriure a alguna universitat de prestigi, nacional i estrangera, però sobretot nord-americana, per preguntar-los si fan alguna mena de seguiment dels seus universitaris després d’haver estat llicenciats o graduats, almenys, els guardonats amb qualificacions brillants: «Excel·lent cum laude», posem per cas.

Crida fortament l’atenció, quan llegim la premsa diària, comprovar com alguns dels il·lustres presumptes lladregots que proliferen arreu de les nostres latituds provenen d’aquests centres formatius.

Qui sap si fent algun tipus de seguiment s’arribaria a treure alguna conclusió. Potser un màster fi de carrera orientat al coneixement del comportament humà no els aniria malament.

Pere Serra Vilas

(Tarragona)

Orgull català

En aquest últim mes els catalans amants dels esports hem estat testimonis d’uns esdeveniments únics. Primer van ser els germans Màrquez i Tito Rabat en el món del motociclisme i ara hem tingut l’alegria de les dues medalles d’or i els dos rècords mundials que ha aconseguit Mireia Belmonte en natació.

Ja ve d’enrere quan els catalans ens omplíem de felicitat per la gran quantitat de medalles en natació sincronitzada de Gemma Mengual o per l’èxit de Pau Gasol quan va marxar als Estats Units a jugar a bàsquet.

No obstant això, en aquests últims anys els esportistes catalans estan més preparats que mai i creixen amb tanta força que arriben a estar reconeguts arreu del món.

Els catalans estem molt orgullosos de veure com el vostre esforç i la vostra feina pren tan bon camí. No pareu mai de lluitar, us seguirem sempre allà on aneu. Moltes felicitats a tots.

Marta Melgar

(Barcelona)

Caligrafía y mecanografía

Me sorprende leer que Finlandia se convertirá en 2016 en el primer país que en su currículum escolar, apuesta más por la asignatura de mecanografía que la de caligrafía. Así pues, se dedicarán más horas para que los alumnos aprendan a teclear de manera más rápida y efectiva, pero se deja atrás el arte de tener una buena letra.

Efectivamente forma parte de la evolución tecnológica en la que vivimos saber teclear, pero la noticia no deja de ser por ello polémica. Es controvertida sobre todo sabiendo que la escritura manual nos ayuda a ser creativos, en muchos casos a pensar mejor, y es un recurso que ha ido pasando de generación en generación desde tiempos ancestrales.

Es fundamental que la educación esté en consonancia con la realidad que le toca vivir, pero todo aprendizaje manual para ser autónomo y no depender absolutamente de la tecnología, debería continuar siendo uno de los valores a transmitir en las futuras generaciones de jóvenes.

Anna Sabaté Salvador

(Tarragona)

Demostrar altura de miras

El Gobierno sigue con la mano tendida al PSOE para que se una a la aprobación de las medidas contra la corrupción presentadas por Mariano Rajoy en el Congreso.

La vicepresidenta afeó, creo que con razón, al líder socialista, Pedro Sánchez, el que no haga una política de Estado en un tema tan crucial para España. Desde luego, no es momento de oportunismos políticos ni revanchas partidistas porque los ciudadanos no lo entenderían. Es la hora de demostrar altura de miras y Sánchez debería tomar nota.

José Morales Martín

(Palafrugell)

Comentarios
Multimedia Diari