Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 23:20 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un reconeixement a Chinchilla

He parlat amb nombroses persones que, després d’haver llegit el llibre de les fotos històriques de la família Chinchilla, creuen que s’hauria de concedir a Ramon Segú Chinchilla, últim de la nissaga, el títol de fill adoptiu de Tarragona, donada la importància del llegat que deixa a la ciutat. També es mostren partidaris de dedicar-li un carrer, però ser fill adoptiu em fa l’efecte que és més entranyable.

També se m’ha passat pel pensament una figura en bronze del fundador Gerard Chinchilla i Berenguer, de peu i amb una càmera a la mà, a la Rambla al costat d’un banc i davant d’on tenien l’estudi. M’he recordat de l’avi Virgili, que assegut en un banc de marbre cada dia es retrata amb nens o amb gent gran. Una manera com una altra de perpetuar el nom del personatge. Això podria ser el començament d’una nova manera de recordar...

M.ª Elisa Aragonés Domènech

(Tarragona)

La crecida del Ebro

La crecida del río Ebro, la más perjudicial en 20 años, y con las últimas inundaciones han provocado serios daños y situaciones de emergencia que hay que atender ya. El Gobierno, que ha seguido de cerca la secuencia de los hechos, destinó, en el Consejo de Ministros del viernes 6 de marzo, más de 100 millones de euros a paliar los daños en las zonas afectadas. Según explicaron la vicepresidenta, Sáenz de Santamaría, y el ministro Fernández Díaz, el plan incluye una partida relevante para la limpieza de los cauces. El loable esfuerzo de la Administración en socorrer a la gente no debe quedarse ahí. Toca además analizar lo ocurrido para que el territorio esté mejor preparado ante futuras trombas de agua y desbordamientos.

Si cuando se planteó el aprovechamiento del agua del Ebro hubiéremos seguido criterios técnicos, seguramente nos habríamos liberado de los efectos y la medidas de emergencia de estas crecidas. Rectificar es de sabios.

Pedro García

(Sant Feliu de Guíxols)

La Rambla Nova, tram a tram

En referència a l’article del dia 8 de març (diumenge passat) que porta per títol La crisis llena la Rambla Nova de edificios, viviendas y locales vacios, és lamentable la desinformació que hi ha a la il·lustració. Com pot dir que l’edifici de la Rambla Nova núm. 25 és un edifici buit ?

La casa Salas, construïda per l’arquitecte Ramón Salas i Ricomá l’any 1907, edifici catalogat com a Bé cultural d’Interès Local, pertany des de fa anys a la família del Dr. Guasch (prou conegut a la ciutat).

Avui en dia hi viuen els seus descendents, fins al passat 15 de febrer dia en què va traspassar, el seu fill Fernando Guasch Soliano amb la Chelo varen ocupar una planta, i a la resta d’habitatges les seves filles María Luisa i María José. Crec que no es pot informar tan lleugerament sense abans contrastar la informació, aquests tipus d’articles deixen un mal regust als tarragonins que coneixem la història de la ciutat i llegim diàriament el Diari, i no fan cap bé a diaris de tipus local que el que haurien de tenir és molta cura en informar els seus lectors sobre temes de la ciutat.

Rafel Vidal Ragazzon

(Tarragona)

Trec, trec, trec

Et trec diners si et poses de baixa, et trec diners pels peatges, et trec diners per aparcar, et trec uns 20 euros per l’electricitat, et trec uns 40 euros amb el gas. Et trec diners si retardes els pagaments i et poso comptadors amb radiacions ultramagnètiques. Et trec drets i serveis. I tu vas callant i consentint.

Signat: el Gobierno del Estado i el Govern de la Generalitat.

Misericòrdia Artiga Callizo

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari