Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 23:04 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Multes 2017

El dissabte 11 d’abril, a l’arribar a la tarda a Tarragona, em vaig topar amb unes oportunes senyalitzacions als carrers del meu barri que privaven d’aparcar-hi el dia següent. Vaig trobar aparcament a deu minuts caminant. Cap problema. La sorpresa la trobo el dia següent en forma de paperet de fumar verd amb una multa per valor de 200 euros al parabrisa acompanyat d’un altre foli amb el logotip dels Jocs Mediterranis, Guàrdia Urbana i Ajuntament de Tarragona on s’adverteix en català, castellà i anglès (carai, que poliglotes!) que comprovi els cartells informatius i la seva vigència sobre la prohibició d’aparcar al carrer.

Minuts més tard, a punt de la resignació, vaig localitzar un dels suposats cartells enganxat en un fanal com si fos un cartell del Circ Raluy o un d’aquells anuncis que penja una persona que s’ofereix a fer feines domèstiques. Evidentment, tota la renglera de cotxes aparcats també van ser multats. El vigilant va ser matiner.

A les sis em va multar! A les 11, quan vaig descobrir la sorpresa, ni rastre de podes d’arbres, trobades de gegants, fires d’intercanvi de xapes ni cap acte de promoció dels mediàtics Jocs Mediterranis.

Júlia Rovira

(Tarragona)

En agraïment a l’EMT

Després d’un temps d’aquest Carnaval tan intens, les comparses que portem a terme aquesta festivitat, volíem fer un doble agraïment.

Per una banda a l’EMT, per haver-nos cedit la seva nau per decorar, muntar i preparar les carrosses durant els dies previs. Sovint amb uns horaris intempestius i sempre amb bona cara. I també, per aportar-nos els autobusos que ens faciliten la nostra arribada al punt de sortida. Autobusos que ens cedeixen sense cap cost a les comparses i això, avui en dia, amb la situació econòmica que estem vivint, és de molt agrair.

I per altra banda a l’Ajuntament de Tarragona que ha escoltat les nostres necessitats i, sempre que ha estat a les seves mans, ens ha ajudat.

Així, doncs, a tots ells moltes gràcies. Nosaltres seguirem treballant per fer més gran i vistós el Carnaval de Tarragona , un dels millors de l’Estat.

Francisco Pérez González

(Tarragona)

Tots som humans

És ben cert que ens equivoquem moltes vegades, no som ni de bon tros perfectes i així pensem, actuem i fem en el llarg o curt camí de les nostres vides.

El parany de la realitat de l’errada, gairebé sempre fallant la memòria, és quan per part del organitzador, el cap de la juguesca, el president d’un col·lectiu, el capità del vaixell o el que remena les cireres, s’oblidi i s’equivoqui expressament i amb coneixement de causa per motius molt preparats, rebuscats i estudiats. Aleshores, sempre l’acció de l’espifiada és per desfavorir, no donar i prendre.

Encara, fins avui, no s’ha vist mai una confusió intencionada i pèrdua de memòria estudiada, que serveixi per afavorir, realçar o donar res a cap persona, sembla ser que les errades humanes i els oblits per donar no existeixen.

En els dies que s’acosten i quan tornin arribar les promeses, serà qüestió d’esguardar les imatges i de parar bé l’orella per a triar les opcions, totes elles fetes per humans, que siguin menys enganyoses, i si ho fossin, saber trobar, encara que amb alguna errada, les que ens afavoreixin i ens donin, potser mai més ben dit, que no ens prenguin el poc o el més que ens queda.

Sense ser perfectes, ull viu, a veure si serem capaços d’encertar la tria. Si no fos així sempre podrem ser realistes i pensar en aquella dita que diu: ‘equivocar-se és de savis’.

Salvador Mestre Domingo

(Riudoms)

Comentarios
Multimedia Diari