Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 22:57 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La música ens uneix

Diumenge 26 d’abril, a les 12 del migdia, al Teatre Metropol, va tenir lloc el concert La música ens uneix, amb la participació de l’Escola Municipal de Música de Tarragona, el conjunt instrumental de l’Estudi de Música, el Cor de Tarracosons i cor Cantabambolines. És l’inici de les activitats que es duran a terme a Tarragona amb motiu del Dia d’Europa, que té com a diada central el 9 de maig. En Ferran Tarradelles, director de la representació europea a Barcelona, al seu discurs va fer esment de la multitud de coses que ens uneixen, entre les quals, l’euro, la senyera i la música.

Mentre tocaven les diferents cançons em venia al cap el que deia el director d’orquestra italià, Riccardo Muti, sobre la direcció: «Dirigir significa no solament marcar els temps, sinó també prendre de les ànimes dels músics la música, els sentiments no les notes. Les notes són l’expressió concreta dels sentiments. Marcar els temps és molt fàcil, qualsevol ho pot fer. Fer música és molt, molt difícil. Quina és la meva posició en l’art de dirigir? Crec que estic en la meitat del camí. I estic segur que mai arribaré a l’altra riba del riu, perquè darrere de les notes, habita l’infinit. Que significa, Déu. I nosaltres som massa petits enfront de Déu».

El diumenge, al Metropol, en alguns moments sentíem l’infinit, la universalitat de la música i la petitesa humana.

Domingo Castilla Palau

(Constantí)

‘Camí a l’escola’

Ahir vaig anar a veure Camí a l’escola, un documental tendre i humà, malgrat la seva duresa, del director francès Pascal Plissoon. Premi Cesar al millor documental de França. Relata la història de quatre nens (un d’ells paralític) de diferents països del món que, malgrat les moltes dificultats, sobre tot la llarga distància que diàriament han de vèncer per arribar a l’escola, la seva força, el seu somriure permanent, les seves ganes d’aprendre... són tot un exemple de superació, de solidaritat.

És per això que hauria de ser pel·lícula obligada a les escoles d’occident, on malauradament, en general, els nens tenen totes les facilitats per educar-se i moltes vegades no les valoren.

Lola Arpa Vilallonga

(Peratallada)

Mujeres y empleo

Entre los análisis abordados en el VII Informe Foessa, hecho público a finales del pasado mes de octubre, a la hora de investigar el impacto de la pobreza y la exclusión en las mujeres, se constata la necesidad de impulsar con fuerza la incorporación laboral femenina y la importancia de mejorar la calidad del empleo de las mujeres.

Para los autores del informe, esto significa que «las políticas de conciliación deberán ser reforzadas, pero también repensadas para favorecer su utilización por parte de los varones y evitar así que la conciliación se convierta en un ‘asunto de mujeres’, como de facto ha venido siendo hasta ahora».

Jaume Catalán Díaz

(Girona)

Aumenta la previsión del PIB

El Fondo Monetario Internacional (FMI) ha aumentado en medio punto las previsiones de crecimiento del PIB para nuestro país. Esta mejora se corresponde, además, con otros datos que indican la recuperación de la economía española, como el hecho de que en 2014, por primera vez desde que comenzó la crisis, el crédito a las familias y a las empresas no financieras empezó a crecer. La revisión del FMI es una décima superior a la estimada por el Gobierno, que ya ha anunciado que el PIB se modificará al alza a finales de abril.

Suso do Madrid

(A Coruña)

Comentarios
Multimedia Diari