Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 22:08 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:22
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Carta oberta al’Ajuntament de Salou

Al Diari de Tarragona del dia 1 d’agost de 2015 surt publicada la mort del senyor Juli Vilaplana, molt bona persona i que va treballar moltíssim per la segregació de Vila-seca i Salou.

Juntament amb el senyor Vilaplana han desaparegut altres persones com el senyor Germà, Esteve Ferran, Albinyana i d’altres que en aquest moment no recordo, i que també varen treballar per la segregació i que tots varen viure.

Però ara jo em faig la següent pregunta: per què el senyor Ricart Montagut i Coll mai no ha estat mencionat en aquell procés tan costós i estimat per la població salouenca i que va repercutir en la gran fita, en una població coneguda arreu del món?

El senyor Ricart Montagut era el meu cunyat. La seva muller, la Coia, era germana de la meva dona, la Roser. Un dels seus fills, en Marc, és regidor de l’Ajuntament de Salou i l’altre, en Ricart, és advocat igual que el seu germà i exerceix d’advocat a Salou. Però la Coia, la muller de Ricart Montagut i Coll, va treballar pel poble de Salou en multitud d’entitats, o sigui que tota la família era salouenca de soca-rel.

Puc entendre que a la vida moltes coses s’obliden, però crec sincerament que quan es parla de la segregació de Salou amb Vila-seca, el meu cunyat no se l’ha mencionat mai. I crec que també va treballar moltíssim en aquell fet tan important.

Armand Pascual Martí

(Les Borges del Camp)

El 70% dels empresarisde Reus, a favor del’horari europeu

Veritablement és un titular, al Diari del dia 31 de juliol, molt esperançador. El 22 de juny el president de la Generalitat, Artur Mas, va aprovar la creació del Consell Assessor per la Reforma Horària, que proposa la reforma i racionalització del temps a Catalunya.

Aquest Consell Assessor està format per Ignasi Buqueres, Salvador Cardús, Fabián Mohedano, Esther Sánchez, Núria Chinchilla entre d’altres. Tots són entesos en les relacions societat - empresa - home - família - salut.

En les intervencions al Palau de la Generalitat, Ignasi Buqueres va dir: «la racionalització dels horaris suposa dinar abans, reduir el temps de pausa al migdia i així tenir més temps per viure més enllà del treball». Salvador Cardús afegia: «les conseqüències de la desorganització horària estan paleses en la productivitat, la salut, el temps per a la família, l’oci i la persona». Fabián Mohedano: «Estem davant d’un repte a favor de la salut pública». Esther Sánchez: «L’anàlisi de polítiques en la gestió del temps del treball remunerat ens mostren un ventall significatiu de mesures que han estat beneficioses tant per a les necessitats de les persones treballadores com per a les necessitats productives de les empreses». I la Núria Chinchilla va recordar els inicis amb Rafael Termes.

Em sembla molt important començar a parlar en un mateix discurs de gestió del temps, productivitat, salut, beneficis, conciliació i horaris familiarment responsables.

Aplaudeixo aquesta iniciativa del president de la Generalitat, Artur Mas, i l’interès que mostren els empresaris reusencs.

Domingo Castilla Palau

(Constantí)

Carta de disculpa

Respecto a la carta Vejada y humillada enviada el día 23/12/2014 al Ayuntamiento y a tres medios de comunicación, manifiesto, a partir del acto de conciliación que ha tenido lugar el día 30/07/2015 en los juzgados del Vendrell, mis más sinceras disculpas y le pido perdón a la agente 1131 de la Policía del Vendrell por todo lo publicado contra ella en esa misiva.

María José Buitrago Carrilero

(El Vendrell)

 

Fe de erratas

En la edición de ayer publicamos por error, en la página 16 de Diario de Verano, que la exposición ‘1911. Sobreviure a una tempesta’ se puede visitar en el Arxiu del Port de Tarragona hasta el 22 de agosto, cuando en realidad la muestra ya ha finalizado y no está allí.

Comentarios
Multimedia Diari