Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Totes les cartes del dia

Whatsapp

Hablando del paro

No entiendo como cada día se habla tanto del paro, números arriba, números abajo, trabajo estable, etc., y sin embargo cuando salgo de mi casa y voy a cualquier lugar por algún motivo me encuentro con mucha frecuencia con personas no nacidas aquí que me atienden, por lo que veo nuestra gente no encuentra trabajo, los demás sí; a ese paso a dónde vamos a parar.

Si abrimos los ojos, podemos observar como más de medio mundo vive en una supercrisis y el que puede, no los más pobres, viene a la Europa dorada, creo con más dosis de libertad.

Para nosotros este fenómeno resulta bueno hasta cierto punto, primero es importante que se acoplen con nuestra forma de vivir; segundo que se integren, de no ser así esta –digamos– mejora es negativa, pues ofenden nuestros valores y al final seremos los que vamos a perder nuestra razón de ser.

Yo pienso que un factor muy importante con esos problemas, que en su totalidad no lo podemos parar, es estar unidos en todos nuestros principios, pues cualquier grieta en este sentido hay mucha gente que se puede aprovechar de ella en perjuicio de nosotros mismos.

María Arbolí

(Tarragona)

Al pa, pa i al vi, vi

Aquest Diari de Tarragona publicava el dia 26 de juliol, sota l’apartat de Tribuna, una meditació de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, sobre una imatge dels anys 70 plena de simbolisme que ell ha batejat com ‘L’avi, el nét i la senyera’.

Segons ell, té una vessant humana i convida a recordar els sacrificis d’uns homes, avui avis, besavis i molts d’altres que van morir amb la lluita per la llibertat. Estic convençut que, com molt bé diu, la meitat dels lectors estaran d’acord en el seu plantejament d’evitar el trencament i enlairar la senyera de la bandera de la llibertat, però que també tindrà el rebuig de l’altra meitat.

En el mateix escrit exposa que el discursos grandiloqüents volen fer-nos oblidar que a Catalunya més de 50.000 nens i nenes han caigut en la pobresa durant aquest mandat que s’acaba, però no diu que com a alcalde de Tarragona també ha estat el seu mandat Sr. Ballesteros, que vostè ha destinat any rere any 80.000 euros aproximadament als focs d’artifici i fum per pintar el cel i no recordar la pobresa que anomena dels nens i nenes de la Terra. No creu que una part, si no tota, es podria destinar a la compra d’entrepans.

Més avall el Sr. Ballesteros ressalta que l’intolerable augment de les desigualtats s’ha produït en el nostre país durant aquests darrers anys de govern de Mas a Barcelona i govern de Rajoy a Madrid, però no diu que després de les passades eleccions municipals vostè i els diputats del seu partit han donat suport per nomenar el Sr. Poblet, imputat per presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, omissió de perseguir delictes, blanqueig de capitals i falsedat documental, en una peça del cas Innova, del partit del govern del Sr. Artur Mas, per tornar a ser el president de la Diputació.

Governar bé i per a tots els ciutadans no vol dir repartir-se les cadires de la Diputació, consells comarcals i ajuntaments entre tots els diputats, consellers i regidors de diferents partits i ideologies, sinó amb igualtat per a tothom. Com vostè acaba dient, no us fallarem, malgrat tot continuarem enlairant la senyera de l’Estatut i la bandera de la llibertat. Anat de bracet i donant suport als qui diu que volen alimentar el frontisme i a fomentar que una meitat del país s’imposi sobre l’altra i balafiant tirant coets, em sembla que ho tindrà molt cru per no fallar als avis de la batalla de l’Ebre i als ciutadans que han confiat en la seva honradesa i competència.

Els escrits són immortals i sempre es poden rellegir els dits i el fets, només és qüestió de veure-les passar. En tot arreu hi ha persones que prediquen el que no creuen i aconsellen de fer el que ells diuen, però no el que ells fan.

Tal dia farà un any.

Salvador Mestre Domingo

(Riudoms)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También