Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 22:01 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Bretolada indigna a la Selva del Camp

Sr. director, visito regularment la vila de la Selva del Camp per raons d’amistat. En la meva darrera visita el dissabte 15 d’agost, diada de la representació del Misteri de la Selva, vaig quedar sorprès desagradablement en veure una colla de brètols passejant pel poble una nina eròtica inflable, de grans mides, amb unes camisetes a on hi havia escrit «La que no folle que no moleste», acompanyats de botelles de cervesa que bevien de manera àvida i fent tota mena de gestos obscens.

Em vaig estranyar molt perquè la Selva ha millorat molt en els darrers anys; els seus carrers i parcs estan molt ben cuidats i es veu pels ulls que el poble ha progressat molt.

Mai no em podia esperar veure una imatge tan negativa en aquesta vila, més pròpia de llocs turístics de baixa estopa, i penso que les autoritats haurien de prendre mesures per treure d’arrel aquests comportaments.

Atentament,

Oriol Ponsa

(La Selva del Camp)

Tarragona sota la pluja

El matí del 18 d’agost ha estat un d’aquells que fan història. L’entrada per l’avinguda Roma col·lapsada, amb retencions que podrien arribar més enllà de la rotonda d’Autólica. A la Via Augusta, cotxes fins a l’Arrabassada, i a la plaça Corts Catalanes, President Francesc Macià, Argentina, Vidal i Barraquer i Rambla Nova, sense espai ni per a una vespa. Tot un desastre de circulació, un trajecte que en un dia normal el fas en 1 minut, avui 20.

No podem donar la culpa a la Guàrdia Urbana del tsunami d’utilitaris particulars. Com a cosa positiva, és un fet que multiplica les vendes dels comerciants.

El que em fa pensar és quin tipus de cosa provoca que un matí de vacances se’l passin dins un cotxe per poder aparcar en un pàrquing que està complet en un centre comercial ple de persones.

Si penséssim en seguretat, no sé si estaríem en el límit d’una tragèdia en cas d’una emergència, com ha passat en algunes aglomeracions descontrolades.

L’overbooking també pot existir en ciutats turístiques de la costa en qualsevol dia encapotat d’agost.

Dimarts, Tarragona va quedar col·lapsada de forma molt comprometedora, per la seguretat en cas d’accident. Què passaria en el cas que s’activés el PLASEQTA?

Hem de ser més prudents, i, si hem de tancar la ciutat als vehicles, doncs tanquem-la.

Domingo Castilla Palau

(Constantí)

Lección a los intolerantes antitaurinos

En plena vorágine de ataques a la Fiesta Nacional, desde el otro lado de la frontera, el primer ministro de Francia ha dado una lección torera a España. Manuel Valls elogió públicamente la celebración de festejos taurinos en la región de la Camarga, lindante con Cataluña, y abogó por conservar esta «bonita tradición».

Recordemos que Valls, nacido en Barcelona, defendió, en relación a la tauromaquia, «respetar todas las tradiciones», ya que van, según aseveró, «en favor del equilibrio entre la naturaleza, el hombre y la economía», una lección para los carpetovetónicos intolerantes antitaurinos.

Valentín Abelenda Carrillo

(Salt)

Comentarios
Multimedia Diari