Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 21:59 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tendenciositat informativa

Com és habitual en aquesta època, el Diari de Tarragona s’adhereix al tòpic de les ‘serps d’estiu’ propi de la canícula. A més, de manera massiva. Fullejar les pàgines de l’edició del 17 d’agost produeix esbalaïment. És un número quasi monogràfic en favor de la secessió de Catalunya.

Curiosament, una part significativa, escrita pel mateix redactor Sr. Xavier Fernández, fins i tot ha ocupat la secció ‘La Plumilla’ d’Antoni Coll! Segons l’autor i alguns dels entrevistats, només els secessionistes tenen un discurs racional, fonamentat i amable. Els no secessionistes –per a vostè unionistes– només apel·lem al discurs de la por per defensar l’Estat de Dret, els principis constitucionals i la legalitat democràtica.

Crida l’atenció que, en nom de la parcialitat, oblidin la gran majoria de potencials lectors del seu diari. Cal recordar que al referèndum il·legal del 9-N van participar, a la província de Tarragona, 159440 persones (no electors legals), del quals 130.459 van votar ‘sí-sí’. Descartant els menors de 18 anys i els estrangers sense dret a vot, i tenint en compte que el cens electoral de la província, a les darreres eleccions municipals, va ser de 568.760 electors, els partidaris del ‘sí-sí’ totalitzaren, com a molt, el 18 % del cens electoral.

Així doncs, obliden a les seves pàgines el 82 % del seus hipotètics lectors. Aquest és el discurs de la por, Sr. Fernández (o Fernàndez): el de la manipulació informativa que practiquen alguns mitjans de comunicació més preocupats per mantenir les subvencions que per la veracitat informativa.

Gabriel Forteza González

(Sectorial Sanitat

Societat Civil Catalana)

Dos preguntas sobre bailes de salón

Que si sé bailar... por supuesto, claro que sí... Que si lo hago bien... ese es otro cantar, no sé, intento seguir el ritmo y no pisar a mi pareja que ya es mucho. Y hay dos preguntas que como profano en la materia quisiera dirigir a IDSF (International Dance Sport Federation). La primera pregunta es por qué las melodías que se interpretan en los certámenes son tan poco conocidas, habiéndolas preciosas y mucho más populares. ¿Por qué? Y la segunda, quisiera saber por qué estos golpes de cuello espasrmódicos y pertinaces por ambas partes, ¿qué sentido artístico o que valor puntuable tienen? A mi personalmente –ruego me perdonen los profesionales– me destrozan el encanto, las sensuales vueltas y pasos de cada baile. Será que no entiendo y eso del baile no es para mí.

Pau Odena

(Tarragona)

Incivisme i poca vigilància

Dimarts passat vaig anar a agafar el bus a la parada de davant d’Hisenda a Tarragona i quan el bus arribava a l’altura del col·legi de les Teresianes, per poder passar, quasi puja damunt de la vorera de la Rambla motivat perquè al lloc reservat per a l’estacionament hi havia dues furgonetes mitjanes, una amb matrícula espanyola i l’altra amb matrícula francesa, mal aparcades. Quan el bus va intentar apropar-se a la parada per tal de recollir els qui estàvem esperant, no va poder acostar-se a menys d’un metre, fet que va motivar que a una senyora d’edat avançada l’haguéssim d’ajudar a pujar. Fins aquí tot seria una simple anècdota, però el més fort va ser que al pujar vaig comentar al xofer si ells podien trucar a la Guàrdia Urbana per retirar els vehicles mal estacionats i la resposta, a banda d’immediata i espontània, va ser: «no cal fer-ho perquè no ens fan cas».

Crec que els dimarts i dijous que hi ha mercat ambulant, s’hauria d’incrementar la vigilància per tal de fer el trànsit més fluid en aquest tram de la Rambla.

Josep Romeu Torres

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari