Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 21:35 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

No vull un país així!

Aquesta carta és una denúncia a la meva ingenuïtat, però sobretot, es tracta d’una denúncia a l’abús de l’autoritat per part d’algunes persones. Tot va començar la revetlla de Sant Joan de 2014, i com és tradició, uns quants amics i jo, vam anar a celebrar-ho a la platja del poble on visc, Altafulla.

Un cop allà ens vam trobar amb coneguts que feien rotllana a la vora d’una foguera, hi havia gent de tot el poble, i fins i tot gent que només ve de vacances a l’estiu.

Quan portàvem una estona a la platja, es va apropar una parella de policies locals, i ens van preguntar qui era el responsable de la foguera. Els vam respondre que no ho sabíem, que pensàvem que es tractava d’una foguera popular. La gent anava passant i avivava la foguera posant pals, cartrons i altres coses per cremar. Els agents ens van explicar que calia un permís per encendre una foguera a la platja.

Finalment, jo mateix, vaig accedir a deixar-li el meu DNI. Un cop va fer una fotografia de les meves dades, em va mirar i em va dir: Ara sí que el denunciaré, per haver trigat tant a donar-m’ho. Davant d’aquesta resposta tan inesperada vaig replicar que es tractava d’una injustícia i que el responsable podia haver estat qualsevol. Passa el temps, rebo la denúncia i la recorro.

El dia 5 de setembre de 2015, rebo una notificació dient que si no pago 105 euros d’aquesta multa en 30 dies, m’ho embargaran del compte corrent. Vaig a l’Ajuntament, aconsegueixo parlar amb el subinspector de policia d’Altafulla. Li explico la situació, i no em creu. Demano audiència amb el regidor de civisme i no rebo cap resposta.

No vull un país així! No vull policies capaços de jutjar sense coneixement, que són capaços d’interpel·lar al factor pena per poder complir objectius, no vull que una persona com aquesta vetlli per la meva seguretat, ni per la dels meus veïns. Em fa por. Encara rai que sé que la majoria del cos de policia són persones exemplars, almenys aquí al poble.

Però m’agradaria que aquests dos agents que em van coaccionar, manipular i enganyar, poguessin rebre una classe d’educació en valors.

M’agradaria tindre la seguretat que no li passarà a ningú mes. Per això escric aquesta carta, perquè és la veu d’un poble la que pot callar la injustícia, ja que és la nostra veu la que ho canviarà tot.

Jesús Cayuela

(Altafulla)

Señor alcalde, présteme su tarjeta de parking

Independientemente del beneficio que vaya a tener para el comercio de Reus la apertura del nuevo centro comercial La Fira de Reus, y que en un futuro tendrán que valorar sobre todo los pequeños comercios de proximidad del municipio, quiero exponer los inconvenientes que plantea la gran obra faraónica, para la mayoría de los que trabajamos por las inmediaciones de la Avenida Sant Jordi. Desde hace años se trata de una zona de difícil aparcamiento, pero antes dabas un par de vueltas y al final conseguías aparcar, pero durante este año, que eso ocurro, es más que imposible.

Pasas el Carrefour, entras en la rotonda, primera parada caótica hasta que el operario de la señal te da paso hacia la Avenida, segundo caos entre los camiones, pruebas calle Gaudí y alrededores a ver si toca la lotería y algún coche deja libre un hueco de zona blanca... nada... mala suerte.

Encaramos segunda vuelta, de nuevo al caos de la rotonda, y probamos de nuevo el recorrido, pero tampoco hay suerte. Ha pasado media hora, ya llego tarde al trabajo, encaro por tercera vez la rotonda, miro con cara de mala leche al operario que no me deja pasar (ya sé que él no tiene la culpa) y con resignación, enfado y rabia entro en el parking, de nuevo hoy a pagar otros 4euros.

Me parece muy bien señor alcalde que envíe cartas a los vecinos de la zona agradeciendo la paciencia que están teniendo y pidiendo disculpas por las molestias que están ocasionando, pero la próxima vez que encaren una obra de estas características vayan más allá y piensen en la mucha gente a la que perjudican y se ve afectada diariamente.

Hubiera sido tan sencillo como establecer algún tipo de bono descuento (ya no le digo ni gratuito) para la gente que justificadamente lo hubiera solicitado; pero claro de esta manera los beneficios de este año del parking no hubieran sido los mismos.

También podría poner a nuestra disposición la tarjeta de aparcamiento gratuito que tiene usted y otros concejales que no han renunciado a ella.

Pilar Flamenco Calvo

(Reus)

Comentarios
Multimedia Diari