Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 21:00 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ara el ‘Black Friday’

Ara el Black Friday. Vivim en una societat consumista i, els botiguers, per tal de vendre, s’apunten a totes les modes americanes. Primer vam adoptar Sant Valentí, quan aquí a Catalunya el dia dels enamorats és Sant Jordi, però celebrem els dos i així hi ha vendes els dos dies. Ara ja estem celebrant el Halloween, i es venen disfresses i articles de por, enfront de la nostra castanyada, però també es venen panellets i castanyes.

I aquest any arriba la nova moda de celebrar el Black Friday, on es diu que les botigues ofereixen bones ofertes gairebé un mes abans de Nadal, i que els americans acostumen a celebrar després del dia d’Acció de Gràcies. Un afany més de vendre molt, i el qual no hi és només el divendres, sinó que la majoria de comerços l’han allargat fins dissabte.

La qüestió és on anirem a parar amb aquest desig de consumir per consumir. A més, segons comenten alguns consumidors que han anat als comerços el Black Friday, alguns grans comerços, van apujar els preus uns dies o, fins i tot una setmana abans, per després abaixar els preus aquest dia en concret.

Amaia Torras

(Tarragona)

Sí a noves eleccions per coherència

Per què Mas no convoca eleccions? No és positiu que arribi a un acord amb la CUP: primer perquè s’ha rebaixat tant que ja no fa respecte. Abans el teníem per un polític de seny, amb principis però ara fa la impressió que faria qualsevol cosa només per ser president. Si té una idea bona per continuar el procés, també pot defensar-la des del partit sense ser el cap visible o des d’un nou partit. Per altra banda les solucions que s’han ofert no són males, són horribles: Com pretén governar i posar-se d’acord amb una colla com els de la CUP? Són una mica com els d’Esquerra del començament. I en segon lloc, no seria positiu signar amb els cupaires perquè aquests tampoc serien de fiar: si fa mesos que diuen que mai raspallaran a Mas, en el cas de firmar també perdrien el respecte que de moment en tenen. Ja que fins ara almenys estan sent conseqüents amb les seves teories.

Pilar Crespo Álvarez

(Tarragona)

Capturados por la economía

A mi modo de ver la economía mundial se practica sin ningún tipo de escrúpulos, dejando aparte la ética y los valores morales, y no estoy hablando de religión. Una minoría todopoderosa económicamente seduce a todo aquel individuo que se deje seducir (difícil resistirse) para que consuma y consuma productos que en realidad no necesita, con la excusa de que al adquirirlos tendrán una vida mejor, y al resto los abocan a la pobreza.

Esta es la economía carente de honradez y sin ética, que crece cada día más y se va extendiendo por todo el planeta, la culpable de que cada día hayan más pobres, mas miseria, mas hambre, mas frío en los hogares, más muertes por estas causas, e incluso guerras, porque las fuerzas involucradas por intereses económicos son enormes, y los Gobiernos no son más que títeres en manos de estas fuerzas.

Los pobres no pueden esperar, son una emergencia social, en palabras de Maradiaga. Recuerdo un lugar de Etiopia (Wukro) donde los más pobres de los pobres, con la ayuda de ONG y misioneros, consiguieron acceder al campesinado, y tras tanto esfuerzo no pudieron ni pueden poner precio a sus cosechas, ni tan siquiera lo puede hacer el Gobierno Etíope, porque el precio lo pone la bolsa de Chicago. Díganme: ¿Es esto una economía ética?

Pedro Javier Marín Garreta

(La Pobla de Montornés)

Comentarios
Multimedia Diari