Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Totes les cartes del dia

Whatsapp

La importància del sud

El diumenge passat hi va haver una gran manifestació a Amposta, com molts ja haureu vist, i les Terres de l’Ebre no vam fallar, amb l’ajuda de moltes altres associacions i territoris veïns que com a nosaltres els afecta el Pla Hidrològic.

El que vam demostrar és que som gent valenta i generosa, encara que alguns pensin que som gent poc avançada i amb poca cultura, que no hem avançat amb el temps, però estan completament equivocats, potser som diferents però no ignorants, per no dir una altra paraula.

Sí, som de poble i ben orgullosos, però no som ximples, perquè veiem que per a Catalunya el sud no som el suficientment importants, només ho som en períodes electorals, però nosaltres seguim estant vius amb les nostres tradicions, maneres de parlar i molt hospitalaris amb la gent de fora, però moltes vegades això es confon amb un altre concepte. Però sapigueu la resta de Catalunya que som i serem sempre igual, perquè aquesta és la nostra manera de ser i n’estem orgullosos.

Xavi Llambrich Franch

(Deltebrre)

Aprenent tots plegats dels errors

El passat 29 de gener vaig ser víctima del que s’anomena scalping: robatori en caixer quan ja s’ha posat el número de seguretat. Mentre m’estava passant, intentava entendre la situació, però ells van ser molt ràpids. Dos menors estrangers em van robar 300 euros, a mi (era la meva llibreta i el meu pin), i a Catalunya Caixa, entitat de la qual era el caixer on estava fent l’operació. Un caixer extern i per tant sense càmera.

Que vulnerables que som tots plegats, de vegades! Jo sóc de les que pensa que a la part del món en què vivim, ens regeix la llei, el civisme i les bones maneres (encara que moltes notícies actuals ens en facin dubtar). Però, en moments com aquests t’adones que encara hem de fer molt camí tots plegats. A aquests menors no els hauria de resultar tan senzill robar i sortir-ne impunes. D’alguna manera s’haurien de sentir dir: «Nois, això que feu no és ni legal, ni ètic, ni cívic. No està bé». No parlo d’haver d’anar a la presó, parlo de reparar la falta comesa. Caldria trobar les maneres, segur que els especialistes en poden proposar moltes. D’altra banda, des del dia 29 fins avui, 8 de febrer, (al principi l’única cosa que sents és indignació) he anat fent diferents accions que crec que val la pena compartir per si poden ajudar a algú en una situació semblant:

–Notificar el succés a qui pot actuar (jo vaig avisar al 112). Em van atendre, van preguntar certes dades, van dir-me que enviarien una patrulla i em van demanar que formalitzes una denúncia a la comissaria

–Anar a la comissaria i fer la denúncia. Si es pot, va bé aportar alguna pista concreta i més dades (fotos, vídeos...).

–Explicar-ho a tothom a qui es pugui, perquè n’estiguin assabentats i puguin actuar si els passa. També va bé perquè la gent et dóna bones idees (a mi m’ha passat).

–Recordar que existeix la tecla Cancelar quan vols aturar una operació (aquell dia no hi vaig caure, em vaig sentir totalment intimidada).

–Parlar amb l’entitat bancària per comunicar-li els fets i mirar de resoldre la situació (no només la personal, sinó, també la vulnerabilitat d’alguns dels seus caixers).

De vegades costa una mica que t’escoltin i t’atenguin, però cal insistir. Amb bones maneres, això sempre. La meva formació i la meva feina em recorden cada dia que tenir educació, formació i uns pares i una escola que t’eduqui, és molt important. Personalment també penso que és recomanable intentar ser assertiva (perseguir les causes), honesta i bona persona. Tot això, si volem viure en un món que, de veritat, sigui per a tots.

Núria Baró Baró

(Tarragona)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También