Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 20:10 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una indiscreta protestade la portaveu de l’Ajuntament de Madrid

Per cap de les maneres voldria que se’m catalogués com una mena d’implacable justiciero. De tots és sabut que s’està jutjant la portaveu de l’Ajuntament de Madrid –una tal Rita Maestre– per haver-se quedat amb el tors nu, sense samarreta i només amb els sostenidors en un acte de protesta dins la capella de la Univesitat Complutense. Ara diu que «no lo volvería a hacer», «no quiso ofender a nadie», «no era una acción contra la religión», «el torso desnudo no tiene por qué ser ofensivo» per acabar amb la conclusió que «su acción de protesta fue pacífica i legítima».

Pero, aquesta noia és ximpleta? Que no té miraments ni vergonya? I sentit del pudor i el que diran? A més, si aquesta mena d’streptease l’hagués fet en un marge del Manzanares o fins i tot en una cantonada de Serrano o Fuencarral... però no, a l’església. Estem ben arreglats si tot s’ha de tolerar i exculpar basant-nos en la xaruca i suada «libertad de expresión».

Pau Òdena

(Tarragona)

Respeto y autoridad

El respeto se gana con nuestras capacidades, no se impone. La autoridad la da el interpretar las leyes y se obtiene y se merece sin faltar al respeto a nadie, sin transgredir, lejos de hacer todo lo que se quiera. Puede haber crisis de autoridad por exceso de la misma. El poder y la legitimidad se logran con influencia y convicción en unificar sentimientos. Significa dignidad en las personas, considerar, proteger y cuidar de sus intereses. Las opiniones de las personas ajenas deben ser respetadas. Perder influencia en la convivencia, empatía hacia los demás, no es gratis, debe haber una coherencia, un rigor. El desprestigio en algunas instituciones pierde legitimidad, autoridad y crédito en los miembros que la constituyen.

Para ganarse el respeto se necesita educación y un reparto de papeles. El interés superior del menor y la potestad del superior ya no existe. La relación padres-hijos genera distancia, se debe derrochar por parte de los mayores, mucho amor, con algún temor. Actualmente tenemos padres sin poderes, hijos sin deberes. La convivencia no es fácil. Los medios de comunicación, no ayudan. Con educación, urbanidad, tolerancia y compresión, todo puede ser mejorado.

Visitación Juárez Laiz

(Tarragona)

Agraïment a l’Hospital de Sant Joan de Reus

La família Vidal vol expressar el nostre més sincer agraïment a tot l’equip de metges de l’Hospital Sant Joan de Reus, també als del CAP Sant Pere, professionals i auxiliars, per haver atès el nostre pare Anton M. Vidal, que va estar afectat d’una malaltia llarga i que per desgràcia ja no tenim entre nosaltres, i malgrat que no hi és, també és de part seva. Va ser atès d’una manera molt humana en uns temps que sabem que no són els millors per vostès, així com amb delicadesa en alleujar la família als seus darrers dies i hores, especialment la nostra mare.

Esperem que segueixin ajudant les persones tal com han tractat de manera tan humana el nostre pare. Una forta abraçada.

Maria Francisca, Josep M.,

Misericòrdia i Antoni

(Reus)

La corrupció: xacra social

La corrupció és una xacra social que degrada tant els que la practiquen com els que l’emparen. La vocació de servei al bé comú és l’antítesi d’una forma d’un exercici de la política en el qual prevalen els interessos personals o de partit. Per això la corrupció requereix una resposta clara, sense fissures, en l’ordre moral, legal i polític. Serem capaços d’alliberar-nos d’ella ara que hem arribat a gairebé tocar fons o continuarem fins que no quedem homes sobre la terra?

Jesús Domingo Martínez

(Girona)

Comentarios
Multimedia Diari