Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 20:07 | Actualizado a 21 mayo 2017 21:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Incansable Don Quijote

Incansable como el labrador inclinado ante su amada reina tierra, sigue y continuará cabalgando Don Quijote con su inseparable Sancho. Tomando y conquistando nuevas almas y plantando su resplandeciente bandera de la fraternidad en ellas. Para guiarlas y conducirlas a una riqueza interior extraordinaria. Caballero andante desconocedor de la fatiga siembra y cultiva la veraz verdad hace siglos.

María Josefa Delgado Cordón

(Torredembarra)

Solucions per fer front al declivi del peix blau

Amb relació a la preocupació dels pescadors de Tarragona pel que fa el declivi del peix blau i a la reducció de la grandària del seitó i la sardina, volem dir-los que des de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, compartim el neguit i estem duent tota una sèrie d’actuacions per tal de mirar de fer front a aquesta situació complexa. Estudis científics recents duts a terme a França apunten a canvis ambientals de gran abast, com a possible causa del problema.

Les solucions passen en tot moment pel treball amb el sector. Així, en els darrers temps s’han dut a terme reunions amb els representants de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors (FNCCP) i representants de les Federacions provincials de Barcelona, Tarragona i Girona, i s’ha demanat la convocatòria d’una reunió d’emergència amb les administracions estatal i europea, per a discutir la situació i mirar de trobar solucions conjuntament.

També s’està negociant l’elaboració d’un estudi exploratori sobre les possibilitats de valorar el seitó de talla legal però petit. Igualment, s’està treballant amb les comunitats autònomes del Mediterrani i el sector per tal d’incrementar la talla mínima de captura. I està previst en els pròxims dies una taula de discussió específica sobre la situació del peix blau amb el sector, on també s’hi ha convidat científics de l’IFREMER (França). En aquesta reunió s’abordarà l’elaboració d’un Pla de Millora de la Competitivitat del Sector de la Llum a Catalunya, el qual haurà d’incloure també elements d’atenuació dels efectes del canvi climàtic sobre el recurs.

Finalment, el Departament vol recordar que ha lluitat per a poder subvencionar amb fons del nou FEMP les vedes que van començar el desembre 2015, el màxim possible de dies. En aquest sentit s’habilitaran les partides pressupostàries corresponents per agilitzar l’accés dels pescadors a aquests ajuts. Així mateix, s’ha ofert als armadors la possibilitat d’acollir-se als ajuts de minimis per al finançament de les empreses agràries, agroalimentàries, forestals i del sector de la pesca i l’aqüicultura (Ordre AAM/76/2015).

Sergi Tudela i Casanova (director general de Pesca i Afers Marítims)

A Dolors Miquel

Mi madre, cuando nos corregía, a menudo añadía que «la ignorancia es muy atrevida». Ante la sátira blasfema del padre nuestro, he pensado que quizás haya ignorancia y también algo de malicia. ¿Cómo puede una poetisa, a no ser por falta de inspiración, hacer una burla de la oración que el mismo Cristo nos enseñó? Quizás algún día Dolores Miquel vea su error y llegue a comprender lo que el papa Francisco ha recordado en Méjico al referirse a la «presencia misteriosa pero real de Dios en la carne concreta de todas las personas».

M. Cinta Esbec (Terrassa)

Comentarios
Multimedia Diari