Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 19:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Consell Comarcal i ‘vuelva usted mañana’

Personalment tenia dubtes sobre els serveis que prestaven els consells comarcals i la necessitat de mantenir-los però ara ja m’ha quedat clar. Val a dir que Catalunya té cinc administracions diferents (Estat, Generalitat, diputacions, consells comarcals i ajuntaments) i se’n volia afegir una sisena amb les vegueries... és increïble! Això vol dir que a més administració més funcionaris a mantenir mentre la nostra honorable Generalitat va inventant i afegint impostos al ciutadà.

El cas és que divendres demano festa per poder presentar un full de reclamació a un establiment i aquí comença la penitència administrativa! Primer: l’Ajuntament, administració més propera al ciutadà. Resposta: això no és competència nostra perquè vostè no és del municipi de Tarragona.

Segon: Generalitat: això no és competència nostra, hauria d’anar al Consell Comarcal del municipi on vostè resideix (és a dir Baix Camp), «però si els fulls de reclamació porten el nom de la Generalitat de Catalunya?». Bé, doncs, agafo el cotxe i faig 30 km fins a la capital del Baix Camp, Reus, una vegada pagada la zona blava.

Tercer: Consell Comarcal; ens disposem a lliurar el full de reclamació però la nostra sorpresa ve quan ens diuen que allí no era el lloc adequat per presentar-lo sinó que havia d’anar a la plaça de la Patacada. Com? Això no és el Consell Comarcal? Resposta: Sí, però ha d’anar allí. D’acord. Hi vaig i la resposta de la funcionària és: Sí, però avui no! Com? Avui no es pot portar, perquè només es pot lliurar els dilluns i els dimecres, de 9 a 13 hores. Però, senyoreta, avui he demanat festa per portar la reclamació, vostè creu que ara hauré de tornar a demanar festa dilluns o dimecres? No em pot posar un segell d’entrada de document i fer-lo arribar? Resposta: Ui, no no, ha d’anar allí i els dies i hores que li he dit...

Suposo que el Consell Comarcal deu estar saturat de feina per poder atendre la meva reclamació, però han fet molt bé perquè jo no tornaré a molestar-los amb cap més reclamació, m’ha costat més la benzina, la zona blava, el dia de festa i la sola de sabata dels diferents desplaçaments per les diferents administracions que no han tingut la decència de rebre un simple full de reclamació. És vergonyós el funcionament de les nostres administracions i crec humilment que no anem bé... Visc a Catalunya!

J. C. Blanco

(Tarragona)

La evolución de la comunicación

En la era digital, en la sociedad de las telecomunicaciones, el ser humano ha ido variando sus hábitos comunicacionales. Hemos pasado del cara a cara al pantalla a pantalla; de mirar a los ojos a mirar al objetivo.

Y sin desmerecer, al contrario, las nuevas oportunidades que la tecnología ofrece, se ha perdido la esencia del mensaje directo; aquello que percibimos de manera inconsciente, intuitiva. Y se ha perdido porque la ventana de la comunicación, la pantalla, con tendencia a ser cada vez más pequeña, nos impide entender el contexto, el marco situacional de nuestro interlocutor, lo que da coherencia a lo que decimos. Así, cada vez más, se han ido perdiendo ciertas habilidades sociales como una buena conversación casual, la capacidad de persuasión o incluso el arte de la seducción.

Es, pues, desde esta ventana (desde donde irónicamente es probable que lean estas palabras) que les emplazo a que hagan compatibles la comunicación digital y la que nos define como seres humanos, la social, la de la palabra y el gesto.

Xavier Reinaldo Virgili

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari