Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 18:44 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Agressions sexuals

Segons el filòsof grec Demòcrit, la vida sense festes és com una llarga ruta sense posades; les festes sempre han estat vàlvules d’escapament per a la pressió inherent a la vida en societat.

Ara bé, el que Ernest Hemingway titulava com «La Fiesta» contemplant els «encierros» de Pamplona i mitificant un ritu en les festes de Sant Fermí, està comportant darrerament agressions, assetjaments, tocaments i violacions a dones que hi participen i que poc tenen a veure amb una festa.

El problema no és d’aquest any, si bé és cert que ara es denuncien uns fets que abans eren silenciats. L’alcalde de Pamplona es veu impotent davant les reiterades agressions sexuals. De moment han estat detingudes 12 persones des de l’inici dels sanfermines, entre elles un guàrdia civil. És evident que cal conscienciar la societat començant des de l’escola, mitjançant l’educació en civisme que posi fi al masclisme latent i el gravíssim problema social que considera les dones com a objectes sexuals.

Antoni Vilanova Casals

(Barcelona)

Queixa a Creixell

Vull mostrar el meu malestar per un fet ocorregut a Calafell (Tarragona). Qui em coneix sap de sobres que hi faig molta vida allà i que sóc un aficionat a l’esport, raó per la qual he decidit anar en bicicleta des de Cubelles fins a Calafell. Doncs bé, a Cubelles cap problema, fins i tot el policia m’ha saludat amb amabilitat en veure que baixava de la bicicleta quan he passat pel senyal que així ho exigia. A Cunit també perfecte, la meva sorpresa ha estat en arribar al passeig marítim calafellenc i que dos membres de la policia local del mateix poble m’obliguin a aturar-me i em demanin la documentació.

Tot seguit, tots dos han estat d’acord en sancionar-me amb 70?€ per anar en bicicleta pel passeig. Amablement els hi he explicat que, malgrat anar a Calafell, sovint no era resident del mateix municipi, i que per tant desconeixia les normes de circulació i no havia vist el senyal (a diferència de Cubelles, tram que per motius laborals estic acostumat a fer). Tot i així, no han badat ni un instant i m’han multat.

Entenc que he comès una infracció, que no puc demanar cap miracle i que la culpa és meva, no obstant això qui em coneix sap que jo, voluntari a distintes associacions animals, mai realitzaria cap acte que posés en risc la seguretat de les persones o dels animals. Doncs bé, malgrat veure que no era calafellenc i dir-me: véns en bicicleta des d’on vius?

Han al·legat que, com que «la ley es igual para todos» (cosa més que discutible), he sortit d’allà multat. No demano res, sé que el que he fet és il·legal, però tant costa tenir una mica més d’humanitat i entendre que una distracció així la pot tenir tothom? Que anava amb la bicicleta al mateix pas humà! Molt dir: Calafell: turisme, esport, joventut, però mira com premieu que el jovent faci esport!

Això sí, dels aldarulls que es creen al carrer Vips cada divendres i dissabte a la nit, on els joves beguts es barallen i impedeixen el descans dels veïns no en feu res, i jo, que circulo en bicicleta per la platja, «sóc qui posa en risc la seguretat ciutadana», au, va!

Com dic, no vull cap perdó perquè sóc conscient del que he fet, però una mica més d’humanitat, i avui acabeu de perdre un turista!

Oriol Romero

(Calafell)

Comentarios
Multimedia Diari