Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 17:06 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un ull de gat diferent

Que maca és l’adolescència, és una edat que tot ho permet, pírcings, tatuatges, fotografies complicades a l’Insta, comentaris al mòbil, xats i ara, el «dickliner».

Una moda ridícula que s’ha fet viral a les xarxes socials. Es tracta de maquillar-se un penis als ulls. La creadora és una noia de 19 anys, d’origen californià, que es dedica professionalment al maquillatge, i s’ha fet viral. La noia, ja disposa d’una línia pròpia de productes cosmètics.

És comprensible la rebel·lia pròpia de l’edat adolescent. Els joves comencen a fer els primers passos en l’arriscada llibertat i van provant.

Un jove a l’Insta, pot fer una presentació de forma totalment sexual, o no, pot fer un vídeo sense massa gust o no. Un «tatoo» diferent i a llocs poc freqüents pot marcar la diferència entre pertànyer a la gran massa o ser del tot original i estar a l’última.

Les sèries de TV, juvenils, donen una imatge de la vida adolescent que no va més enllà dels 16 anys. Als 16, un pot deixar els estudis i començar a treballar, amb diners a la butxaca i amb la «Derbi» pot conquistar una noia maca, rosa i de bon veure i portar-la darrere. Causant l’admiració dels altres. I els anys passen i el jove es fa gran i continua amb la «Derbi», però sense ningú al darrere.

Aquest «dickliner» ens alerta els pares de la importància de vigilar les xarxes socials i les modes actuals. No totes són bones ni convenients.

No podem generalitzar però hem de prendre mesures per ajudar als joves adolescents a no deixar-se enlluernar i enganyar per uns models de conducta que els manipulen i aparten de la crua realitat.

Domingo Castilla Palau

(Constantí)

Atenció, perill!

Després de les recents obres en el primer tram de Ramón y Cajal, el que sorgeix de la plaça del centenari, s’ha realitzat una modificació en la senyalització de trànsit que posa en perill la seguretat viària de la zona. Ara els dos carrils de baixada permeten seguir recte quan abans sol un ho feia.

El tram següent és d’un carril, i per tant l’encreuament de carrils forma una lletra lambda grega, que en una intersecció com la de Ramón y Cajal amb Prat de la Riba pot ocasionar conflictes viaris evidents de cessió de pas.

Demano al responsable que tingui en compte el perill que aquest canvi suposa. Penso que l’anterior senyalització era l’òptima i adequada; que el carril de la dreta fos per girar cap a la dreta (Prat de la Riba) i que el de l’esquerra fos per seguir recte avall per Ramón y Cajal. Moltes gràcies.

Eric Sabaté Sevil

(Tarragona)

¿A dónde va Podemos?

A estas alturas, Iglesias y sus gentes, los errejonistas y la izquierda anticapitalista tienen proyectos propios. La fragmentación es el efecto de un proyecto nacido para oponerse, más que para construir.

Mientras tanto, sus representantes deberían interiorizar normas mínimas de convivencia y fraternidad parlamentaria, dejar de usar lenguajes inquisitoriales y olvidar los discursos frentistas. Mientras la cordialidad siempre suma, la antipatía siempre resta. De ahí que nos podemos preguntar ¿A dónde va Podemos?

Pedro García

(Sant Feliu de Guíxols)

Reforma con sentido

Con la intervención de la Vicepresidenta Sáenz de Santamaría en la Comisión Constitucional del Congreso se ha dado el pistoletazo de salida a la posibilidad de una reforma pactada de nuestra Carta Magna. Es una muestra más de la voluntad de acuerdo expresada por Rajoy, que parece marcar los inicios de la legislatura.

El PP no incluyó esta reforma en su programa electoral al no considerarla prioritaria, pero la nueva coyuntura política apunta una posibilidad de llevarla a cabo a partir del consenso con los grandes partidos del arco constitucional, sin el condicionamiento de los nacionalistas. Pero no conviene ser ingenuos. Se trata de fortalecer y mejorar nuestro actual sistema de convivencia, no de dilapidar sus frutos ni menguar la base social que lo apoya.

Jesús D. Mez. Madrid

(Girona)

Comentarios
Multimedia Diari