Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 17:04 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Desmuntat el tòpic que les nenes juguen amb nines i els nens amb cotxes

Vivim en una societat masclista, en què molts adults treballen i lluiten per canviar, però si no comencem pels primers anys de vida, ho tenim complicat. Els primers anys de vida de les persones i l’adolescència són els anys més importants per definir com seran d’adults, com pensaran i com actuaran en societat. Com volem millorar aquest aspecte si de ben petits els ensenyem uns rols masclistes? Uns rols que durant anys ens han implantat però que la majoria de la societat ja no els vol.

La proximitat al Nadal fa que ens arribi una allau important d’anuncis de joguines, destinats als petits de la casa. La idea d’introduir a les ments dels infants els conceptes que les nenes juguen amb nines i els nens a,b cotxes em sembla un gran error.

Sheila Garcia Moralese

(Les Borges del Camp)

La corrupció és pitjor que la pesta

Tots ens alegrem quan es descobreixen casos de corrupció perquè es fa justícia. Els qui no tenim poder, diners o influències sentim desconcert, i alhora rebell·lia davant de tanta degradació de l’ésser humà. Com frenar aquesta epidèmia? Semblava un camp sembrat per als polítics, actors i els adinerats, però que uns Jocs Olímpics hagin estat lligats de mans, pot significar que ningú se salva del mal del segle XXI. Em plantejo el següent: tornem a situacions d’altres segles fent desaparèixer els esports de competició. Sense apostes, sense campionats, sense olimpíades. És que l’esport no és per afavorir la integritat de la persona? Ara és més una recerca de poder, i ja es veu que no beneficia ningú. Jugar o competir bé, sí però com a superació personal. Per descomptat penso que aquesta malaltia de la corrupció és pitjor que la pesta.

Cristina Casals Massó

(Esplugues de Llobregat)

La promoción de la cultura del esfuerzo

Los resultados del Estudio Internacional de Tendencias en Matemáticas y Ciencias, como los del Informe Pisa, marcan un camino de exigencia respecto a las medidas que en educación hay que tomar sin demora. Ahora que asoma la posibilidad de un gran acuerdo educativo, es necesario poner sobre la mesa los contenidos y actitudes que deben regir nuestro esfuerzo en esta materia.

La promoción de cultura del esfuerzo, la aceptación de la autoridad del profesor, el desarrollo de inteligencias paralelas complementarias a las formas clásicas de aprendizaje o la búsqueda de la excelencia, son necesarias para garantizar el futuro de un sistema educativo de calidad para todos.

Jesús Martínez Madrid

(Salt)

Rin-Tin-Tin

Uno de los perros más famosos del cine, Rin-Tin-Tin, nació en una trinchera en territorio francés, durante la Primera Guerra Mundial. Dejado atrás por la retirada alemana, el cachorro de pastor alemán fue encontrado por un oficial estadounidense que, para suerte del perro, en su vida civil era criador y entrenador de perros policía en California.

Vueltos perro y nuevo amo a los Estados Unidos, este entrenó al animal comprobando su excepcional inteligencia. Su fama llegó a oídos de un productor de la Warner Brothers, que lo contrató. Su contrato resultó ser una larga serie de películas de gran éxito popular. Sus huellas están marcadas en el paseo de la fama junto a las de los actores y actrices más famosos conocidos mundialmente.

F. Ortiz de Pinedo Mendiluce

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari