Más de Opinión

Totes les cartes del dia

Whatsapp

El viacrucis del tortell de Reis

Aquestes lletres només tenen la intenció de donar veu a uns fets que es van produir el dia 6/1/2017 a la coneguda Confiteria Poy de la ciutat de Reus. A les 12.30 h vam arribar a l’establiment per tal de recollir el tortell de Reis que teníem encomanat. La botiga estava plena de gent, la cua arribava al carrer i s’allargava gairebé fins al cantó del c. del Vent.

Vam esperar la tanda aproximadament uns tres quarts d’hora. Quan ens van atendre, ens van dir que el pastís no estava llest, que s’estava coent. Vam insistir que ens havíem compromès amb la família a portar les postres del dinar. Aleshores, la dependenta ens va assegurar, en diverses ocasions, que ens portarien el tortell al domicili, que estiguéssim tranquils. Vam donar l’adreça, vam fer el pagament corresponent i vam anar cap a casa. Abans de les 14.00 h ja hi érem, esperant que ens portessin el paquet. Veient que eren més de les 15.00 h i no s’havia presentat ningú, tot deixant una persona al domicili, vam desplaçar-nos novament a la pastisseria per mirar d’esbrinar què havia passat.

La sorpresa va ser que estava tot tancat i barrat i no hi havia cap senyal de vida. Miraculosament va sortir un noi de la porta enreixada que condueix a l’obrador. Aquest xicot va ser qui va avisar a l’interior que estàvem fora esperant i va fer sortir un responsable. En explicar-li la situació, aquesta persona va dir que el tortell s’estava fent i que tardaria aproximadament uns vint minuts. Ens vam estar esperant al corredor de l’obrador fins que, transcorregut l’esmentat temps, vam trucar al timbre i, finalment, van sortir amb el tortell. Eren quasi les 16.00 h.

L’endemà dissabte, quan vam anar a explicar el viacrucis que havíem patit per aconseguir el pastís, ens van dir que havien tingut una avaria al forn i que, tot i sentir-ho molt, ja no s’hi podia fer res. Considerem que tot i que l’establiment té un prestigi reconegut i una llarga trajectòria a la ciutat, no s’hauria de poder permetre el luxe de passejar els clients fidels de tota la vida d’aquesta manera. Pensem que, tot i haver tingut un problema tècnic, s’haurien d’haver prioritzat les comandes. De què serveix fer-los un encàrrec?

Rosa M. Gutiérrez Pellicer

(Reus)

Jóvenes que consumen alcohol

Los jóvenes beben más y cada vez antes. Es un fenómeno que parte de una forma de entender el ocio y el tiempo libre los jóvenes españoles, con nuevos patrones de consumo de alcohol, así como de inicio en la ingesta de otras sustancias psicoadictivas como las drogas emergentes.

El fallecimiento de la niña de 12 años puede considerarse algo aislado, o bien una señal de alarma ante un fenómeno creciente entre los adolescentes, que requiere una reflexión y planes de prevención, empezando por la familia e implicando a todas las instituciones. Pienso que el profesor Turbi acierta al no reducir el problema al ‘botellón’.

Juan García

(Cáceres)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Lea También