Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 16:33 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ofici de cambrer

Hi ha oficis que estan poc valorats i un d’ells és el de cambrer. Molts xefs i sommeliers han aconseguit protagonisme mediàtic i reconeixement social, però hauríem de tenir en compte que en l’engranatge d’un bon restaurant la figura del cambrer és una peça clau, donat que és l’amfitrió que rep els clients i per tant és la primera impressió que tenim de l’establiment. A la sala no es pot subestimar el poder d’un somriure que és quelcom que té un enorme potencial en la relació entre cambrer i client, establint un tracte proper sense abassegaments. La formació és clau i les escoles d’hostaleria tracten cada vegada més la formació com una unitat, sense diferenciar cuina i sala. És un ofici que requereix sensibilitat, professionalitat, paciència, mà esquerra i educació. Després d’un bon àpat i un tracte amable i professional, possiblement tornarem a un restaurant no tan sols pel menjar sinó també pel servei que hem rebut.

Antoni Vilanova Casals

(Barcelona)

Avui, al món occidental, tots som Donald Trump

Tots? No, no tots. No ho són els seguidors de l’Islam, no ho són els que viuen de la subvenció pública (ONG de tot pelatge i condició, periodistes i tertulians a sou del poder i dels grans grups mediàtics –cal recordar que gairebé la totalitat de la premsa catalana viu de la subvenció de la Generalitat, en molts casos subvencions milionàries que es poden consultar al diari oficial d’aquesta institució– i polítics i funcionaris de tots els colors polítics que per mantenir salaris públics i poltrones abracen barbaritats globalitzadores i multiculturals totalment fracassades). Estic convençut que als occidentals ens encantaria que els governants complissin les seves promeses electorals, i això és el que està fent Donald Trump: complir el promès a 62 milions de votants americans. Ja ens agradaria que a Europa, els nostres governants ho fessin, però aquí prometen una cosa i fan tot el contrari... i, misteriosament, els segueixen votant perquè ens segueixin mentint! Avui, per simple sentit comú, el món occidental ha d’estar amb Trump.

Jordi P. Casanova Panisello

(Regidor de PxC a Tortosa)

Multa en zona blava...i reflexions

Vull agrair la rapidesa rigor, precisió i professionalitat en el servei, amb la qual la secció de trànsit de la Guàrdia Urbana va procedir el dissabte passat a col·locar-me una denúncia, per sobrepassar el temps màxim autoritzat, en aquest cas en zona blava. Tot això en un matí gris i plujós en què no era previsible massa afluència de vehicles a la ciutat. Suposo que, amb l’ajuda inestimable del VisualCar, o vehicle de lectura de matrícules en zones regulades. Recordar que el cotxe en cap cas sanciona, encara que això sí, envia l’avís corresponent al vigilant de la zona per col·locar-te l’avís de denúncia. Tots aquests recursos utilitzats em confirmen que, com sospitava, en cap cas, l’operativa està muntada amb ànim recaptatori. El capítol va finalitzar pagant l’anul·lació de la denúncia, no sense abans esquivar en el trajecte cap al parquímetre la gran quantitat de merdes de gos, amb les quals ja estem familiaritzats. M’agradaria finalment que, amb el mateix ànim, perseverança i tenacitat se solucionessin, per part del consistori, la gran quantitat de greus deficiències que tenim a la nostra ciutat. Llegeixin els capítols de les vergonyes de Tarragona: Tabacalera (amb el seu jardí vertical), Preventori de la Sabinosa, Sanatori Casablanca, Pàrquing Jaume I, Fortí de la Reina, Plataforma del Miracle, Façana Marítima, seguretat ciutadana, etc.

Carlos Antúnez

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari