Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 16:12 | Actualizado a 24 diciembre 2019 23:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El reglamen de l’EMT

Acaba d’entrar en vigor el nou reglament que pretén regular les condicions generals d’ús dels autobusos de l’Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona, que inclou drets i obligacions dels usuaris i un règim sancionador. Entre altres coses, prohibeix posar els peus damunt dels seients i estirar-s’hi.

No sempre és per fer llenya que un cop apareguda una queixa en aquesta pàgina se n’hi afegeixin d’altres; és el descontentament contingut que es desferma. Després d’unes quantes de publicades aquests darrers dies, l’EMT s’ha despatxat a gust amb l’estesa de tot un seguit de canals de comunicació que, suposadament, disposem els usuaris per tal de fer-les-hi arribar. Faig incidència en la manca d’higiene als autobusos a què algú es referia i concretament al mal costum, consentit per inacció de l’empresa, de no seure correctament amb els peus al terra sense cap mena de respecte per a la resta d’usuaris a qui molesten i incomoden com si res, principalment als seients de darrere, tant per part de menors i adolescents com per adults amb tota naturalitat. Alguna vegada, el servei d’atenció al client de l’EMT ha contestat, inadmissiblement, que el civisme de les persones no depèn ni és responsabilitat seva, i una inspectora, tres quarts del mateix.

Ara, el nou reglament atorga als conductors i resta de personal d’inspecció el rang d’agents de l’autoritat en l’exercici de les seves funcions, especialment les de vigilància immediata de l’observància per les persones usuàries de les regles establertes. Les queixes o suggeriments en general solen acollir-se, potser per simple cortesia protocol·lària, com un acte de col·laboració per millorar un servei, però en aquest cas, vista aquesta deixadesa de funcions, costa de creure que aquest tan ben elaborat nou reglament, que de cara a la galeria queda molt bé, no serà una pèrdua de temps i paper mullat. Amb la seva publicació i difusió, si arriba degudament, no n’hi haurà prou.

Joan Aragonès

(Tarragona)

Incluso Donald Trump toma alguna decisión buena

El presidente de los Estados Unidos, Donald Trump, levantó muchas críticas durante la campaña electoral por su defensa de una política contra la inmigración, el levantamiento de un muro con México y las palabras despreciativas hacia las mujeres, entre otras ‘perlas’.

Tras su llegada a la Casa Blanca, lo que eran ‘promesas’ ha ido concretándolas en medidas de gobierno, que han alarmado a la comunidad internacional, porque conculcan derechos humanos fundamentales.

Esas decisiones y promesas están recibiendo muchas críticas, a las que me uno, y más desde que afirmó que los periodistas son los seres más «deshonestos» del mundo.

Pedro García

(Sant Feliu de Guíxols)

Es pot entendre la Justícia?

Es diu que tothom és innocent mentre no es demostri el contrari, i també ‘calumnia, que alguna cosa queda’, ambdós conceptes oposats. La justícia hauria de ser igual per a tots, però qui té recursos l’esquiva, i quan no pot, abans d’arribar al tribunal ja ha estat jutjat pels mitjans i per l’opinió pública, i si aquests judicis difereixen...

Les xarxes van plenes de desqualificacions per la condemna de l’Iñaki Urdangarin. Alhora fa una setmana, va sortir de la presó Youssef Belhadj, condemnat només a dotze anys per la seva implicació en els atemptats de l’11M. Cap comentari de rebuig, es veu que importen més els diners que centenars de vides. Aniran a la presó els implicats en les targetes black, dotze milions d’euros entre tots, i què han tornat? Ben estrany, ningú torna res. I la família Pujol? I els dels ERE d’Andalusia? I el cas Millet? Vull creure en la justícia, però, es pot entendre?

M. Pilar Fargas Salvadó

(Riudoms)

Comentarios
Multimedia Diari