Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 15:54 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La resilencia

El lunes nos dieron una interesante conferencia, titulada La resiliencia, en el auditorio de la Antiga Audiència, situada en la plaza Pallol, a cargo como siempre del profesorado de la URV. Para definirla, teníamos en pantalla el siguiente escrito: Capacidad del ser humano para hacer frente a las adversidades de la vida, superarse, e inclusive, ser transformados por ellas. También nos mostraron varias frases para pensar «a la cima no se llega superando a los demás, sino superándose a sí mismo».

Sería demasiado hermoso que pudiéramos hacer frente a las adversidades, sin que nos pasara factura. Hay demasiada maldad y no veo atisbo de mejora en general. Siempre habrá excepciones. Y pongo como colofón la frase atribuida a la madre Teresa de Calcuta «me puedo caer, herirme, quebrarme, pero con eso no desaparecerá mi fuerza de voluntad». Siempre quedo satisfecha con las conferencias que nos ofrece la URV a les Aules d’Extenció Universitària per a la Gent Gran.

M.ª Elisa Aragonés Domènech

(Tarragona)

Postmodernisme sexual

Avui assistim a una mena de relativisme sexual que vol traspassar les barreres que la mateixa naturalesa ha marcat. La sexualitat, avui, gira entorn del que m’agrada o no, del que puc o no pensar, del que puc o no fer i del que vull fer. Diuen alguns pensadors: Totes les afirmacions humanes són aproximades i provisionals.

Contemplem la radical exclusió de qualsevol afirmació universalment vàlida tant en l’àmbit teòric com pràctic. Tot és relatiu i dèbil. Es rebutja qualsevol dogma i qualsevol absolut moral. En els nostres dies, parlar de masculí o femení, pot ser arriscat. Tot és neutre. Un nascut amb penis que se’l vol canviar per una vagina, mitjançant una operació, pot tenir una cosa semblant. Però de segur que serà una vagina amb moltes mancances. Sols cal tenir una mica de sentit comú per adonar-se que per molt que, un desitgi convertir-se amb una, o una amb un, la realitat és que sols poden aconseguir-ho de fatxada. L’interior, el metabolisme, els cromosomes, l’ADN, no poden canviar-lo.

Domingo Castilla Palau

(Constantí)

Europeista i catalanòfil

Es comencen a escoltar veus autoritzades, debats i opinions d’eurodiputats, d’experts i de ministres i exministres de diferents estats que diuen clarament que la solució de Catalunya és -sense cap mena de dubtes- la democràcia. Això ho sintetitza molt bé el gran europeista i catalanòfil, eurodiputat flamenc de la N-VA Mark Demesmaeker, quan manifesta que la CE no pot passar per sobre de la democràcia: que el referèndum és legítim i el govern català ha de seguir endavant.

Josep M. Loste

(Portbou)

Fe de errores

La empresa mixta Comaigua, con sede en Cambrils gestiona el ciclo integral del agua en siete municipios. En la información aparecida este martes se puso Pratdip en lugar de Riudecanyes. Por otro lado, los 4.000 litros de agua que regalan a aquellos clientes que eliminen la factura de papel equivaldría a una quinta parta del consumo de una familia de tres integrantes durante un trimestre y no un 25% como se dijo

 

El robo de 500 litros de gasóleo de una gasolinera este fin de semana no era de L’Ametlla de Mar sino de L’Ampolla. Los dos presuntos autores han sido detenidos en Cambrils.

Comentarios
Multimedia Diari