Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 15:40 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Mercat de Tarragona

Pocos podían imaginar durante la inauguración del nuevo Mercat Central de Tarragona que la ilusión de los paradistas se iba a disipar en un abrir y cerrar de ojos. La incertidumbre ha dado paso a las amenazas de las multas, lo cual refleja una realidad más dura de lo que nosotros, los clientes, imaginamos: el adiós a los derechos de los trabajadores. Teniendo en cuenta que cada uno ha pagado su parada y son supuestamente dueños de su negocio, sigo sin comprender por qué deben pedir un permiso especial para poder cerrar. No son empleados de nadie, si alguno cierra porque tiene un familiar en el hospital o bien se siente indispuesto, o debe acudir a un entierro, o bien simplemente no puede permitirse el lujo de pagar a más trabajadores, es asunto suyo.

Que las pescaderías decidan no abrir los sábados por la tarde es lícito, ¿acaso tirarán todo el pescado que les sobre? Y luego están esos comerciantes de pequeños negocios unipersonales que permanecen atados a su parada todo el día y no pueden vivir, que de hecho es lo más importante. En fin, dejaré de dar rodeos. Cuando las condiciones y la exigencias son desproporcionadas, la consideración y la humanidad son más importantes que nunca. La magia no reside en un edificio, no emana de los productos, sino que surge de unos vendedores exhaustos que deben luchar contra viento y marea para tirar adelante.

Eric Castellvell

(Tarragona)

Prohibit aparcar a Tarragona

Faig referència a la prohibició d’aparcar que aquesta setmana van apareixent pels nostres carrers i concretament als cartells que prohibien estacionar des de les 20 h del dia 8 d’abril fins a les 23 h del dia 9 als carrers Gasòmetre i Soler, amb motiu del pas de la processó de Diumenge de Rams que sortia a les 17 h de l’església de Sant Joan del diumenge i que a les 18 h ja havia passat pels carrers indicats. El fet és que s’ha prohibit aparcar 21 hores abans del pas de l’esmentada processó i 5 hores després, a la vegada que si bé es van fer apartar els vehicles, no es van treure els contenidors d’escombraries i residus ni el panell de formigó que hi ha a la parada del bus del carrer Gasòmetre, els quals en definitiva tenen més amplada que els vehicles i que per tant fan més nosa.

Tots dos obstacles –tant al carrer Gasòmetre com al carrer Soler– no van ser impediment perquè la desfilada pogués passar, incloent el pas portat a espatlles de la Germandat del Nostre Pare Jesús de la Passió que els acompanyava. M’agradaria saber quins criteris fan servir els responsables de mobilitat del nostre Ajuntament per prohibir els aparcaments durant la Setmana Santa. Potser són de fora de la ciutat i desconeixen els actes que es porten a terme durant aquests dies (la majoria amb el mateix recorregut i horaris any rere any), incloent horaris i espais necessaris. Cal tenir en compte que per l’hora i el dia de sortida d’aquesta processó, l’afluència de públic no era gaire important i potser no calien tantes hores de prohibició.

Josep Romeu Torres

(Tarragona)

Solidaritat a favor de Catalunya

En aquests moments Catalunya està rebent un autèntic torrent de solidaritat, molt remarcable. Des del diari anglès The Guardian, de diversos exministres tories britànics (alguns de l’època de Margaret Thatcher) passant per la reacció, molt a favor que Catalunya pugui votar del tercer partit polític d’Alemanya (Die Linke). Catalunya ha de poder votar i autodeterminar-se amb tots els ets i uts.

Josep M. Loste

(Portbou)

Comentarios
Multimedia Diari