Totes les cartes del dia

19 mayo 2017 15:37 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller Comín ha anat mai sondat?

No fa gaires dies i amb forts aplaudiments en el govern de la nostra terra catalana es va aprovar al Parlament i per majoria els pressupostos. Per cert que, recentment, una part d’aquests destinada a la realització d’un referèndum ha estat impugnada per part del govern central.

No sé si en aquests últims pressupostos s’han tingut en compte l’atenció als malalts i les llistes que pateixen les seves curacions, si no ha estat així són uns mals administradors de la bossa, vull dir de la bossa dels diners i de la bossa que recull l’orina o pixats dels homes que esperen ser operats de la pròstata. Fa un any, un company meu va anar vuit mesos sondat i amb la corresponent bossa penjada esperant el torn per ser operat. Fa tres dies, un altre company em deia que feia set mesos que anava sondat i que es pensava que ara ja li tocaria ser intervingut. Un familiar meu ja fa un mes que la porta esperant la seva intervenció...

El senyor Puigdemont, el senyor Junqueras o el senyor Antoni Comín, responsable de la salut dels ciutadans, han anat mai sondats, han sofert, portat i buidat la bossa de nit i de dia i patit les infeccions que a la majoria de pacients això comporta. Doncs, per experiència personal, creguin-me que és un calvari.

Uns pressupostos que no tinguin en compte atendre com cal les necessitats de la salut, no són dignes de cap aplaudiment. Seria molt trist que part de les despeses en el pressupost de la convocatòria del referèndum que es vol dur a terme les suportessin els professionals de la salut i els malalts. Sembla que fa ja temps el personal sanitari econòmicament i els malalts amb angoixa i patiment, hagin de sofrir la falta de capacitat dels governants de torn. Dit això, no seria just passar de llarg i no alabar el comportament dels professionals de la sanitat de l’Hospital Sant Joan de Reus, en totes les categories professionals, per la seva responsabilitat i atenció envers els usuaris, ja que han estat i són exemplars en les seves actuacions i competències.

Salvador Mestre Domingo

(Riudoms)

Los desmanes de Calígula

Cayo Julio César Germánico (12-41), emperador romano denominado ‘Calígula’, llamado así por las sandalias (caligas) que utilizaba de niño, comenzó su reinado ganándose al pueblo con amnistías y fiestas, pero pronto, sin duda por enfermedad mental, se entregó a la crueldad y la depravación. Mandó matar a su coheredero Tiberio Gemelo y a Macrón, prefecto pretoriano que le impulsó al trono. Violó a una de sus hermanas, Drusila, con la que tuvo relaciones incestuosas, a las otras hermanas las convertía en prostitutas.

Se hizo dar los epítetos ‘Óptimo’ y ‘Máximo’, reservados a Júpiter. Agobió al pueblo con impuestos arbitrarios. Nombró cónsul a su caballo Incitatus. Su crueldad y depravación fue infinita. Por ejemplo, obligaba a muchas de las mujeres casadas de su corte a mantener relaciones con él, y luego iniciaba en nombre del marido los trámites de divorcio bajo la acusación de adulterio. Continuamente proclamaba que hubiera deseado que el pueblo romano tuviera solo una cabeza para poder cortársela de un solo tajo. En el año 41, una de las muchas conspiraciones pretorianas que intentaron derribarle tuvo éxito, y Calígula murió asesinado.

F. Ortiz de Pinedo Mendiluce

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari