Más de Opinión

Totes les cartes del dia

Whatsapp

Protecció de dades

Una trucada al meu mòbil d’un comercial d’una entitat financera preguntant per una persona de la família, sembla que per intentar encolomar-li algun «producte» que diuen ells i que evidentment no em van voler explicar a mi per allò de la Llei de protecció de dades.

Al cap de pocs dies, una trucada a un telèfon d’empresa preguntant per mi, pel meu nom de pila!; com que la persona que parlava es va emparar immediatament darrere la famosa llei abans esmentada, l’únic que es va poder esbrinar (retrucant-hi) és que era una casa d’aquestes d’apostes en línia. Aquests són els fets. Ara ve la pregunta: si tan respectuosos són tots amb la famosa llei, d’on treuen les dades per trucar?

Agustí Vilella i Guasch

(Cambrils)

L’Hospital de Sant Joan no respecta els seus treballadors

Amb aquest escrit vull posar en coneixement de tothom la mala praxi i, perquè no dir-ho, la poca consideració i la falta de respecte, el menyspreu en definitiva amb què l’Hospital Sant Joan de Reus tracta als seus propis treballadors.

Ja són gairebé 20 anys que hi treballo amb aquest Hospital i actualment, a més a més, sóc representat sindical del grup USAE i membre del Comitè d’Empresa, per tant, una de les meves tasques és la representació dels meus companys i companyes.

Per motius de feina i actuant en qualitat de representant dels meus companys vam presentar un escrit demanant el respecte d’un pacte fet a l’Empresa.

Arran d’aquest escrit signat per gran part dels companys i companyes de la feina i per mi mateixa és van reconsiderar els Planning anuals. Planning que, per altra banda, mai tenen res a veure amb la realitat, perquè són modificats mes a mes, sense cap tipus de raonament ni justificació.

Però per si això no és suficient, també exigeixen una previsió de dies de festa i vacances, dies que tenim data límit per demanar. I que, com hem de demanar si tenim la incertesa de quins són els dies que efectivament hi hem de treballar?

Tornant als fets, quina va ser la sorpresa, quan un com se’m va lliurar el meu Planning aquest no respectava els meus drets adquirits durant tot aquest temps.

En data 6/03/2017 vaig presentar escrit a la Direcció de l’Hospital, concretament a la cap de RH, demanant la correcció d’aquest fet que semblava motivat, aparentment, per la meva actuació com a representant dels treballadors.

En el mateix també es posava de manifest una sèrie d’irregularitats laborals, com el deute d’unes hores complementàries de caràcter voluntari del 2016, l’incompliment de diferents punts del conveni, la no resposta a la sol·licitud de conversió del meu contracte a jornada completa sense justificació ni motivació, la distribució irregular de la jornada sense cap justificació...

Vull denunciar públicament que existeixen tota una sèrie d’irregularitats i incompliments de la normativa laboral i del conveni i fins i tot alguns, suposadament, de caràcter discriminatori.

Però el que és més greu és que, amb una patètica demostració de menyspreu i mala fe, ni tan sols han sigut capaços de donar resposta a les peticions, concedint o denegant, de forma raonada, el que es va sol·licitar fins a 3 vegades per escrit.

No entenc com un escrit de presumpta discriminació, dirigit a RH, i en el qual es denuncien aspectes tan importants com incompliments de conveni, falta de transparència en les decisions com per exemple de formació, de conversió a jornada completa (recollit al mateix conveni), de consolidació de torns, de drets adquirits, d’hores complementàries... són derivades, segons ens informen en una reunió, per a la seva resposta a una persona que és cap d’Infermeria i presumptament possible responsable d’algun dels actes posats de manifest en el meu escrit de denúncia.

Perquè tenim un servei de RH a l’Hospital? Quina és la seva feina? Com és que no responen ells a qüestions laborals? Com és possible que davant d’un escrit de denúncia (presentat el 6/03/2017) relacionat amb aspectes tan importants portem més 45 dies sense cap resposta?

En data 19/04/2017 a la premsa he llegit que la Generalitat passarà a formar part de l’Hospital Sant Joan de Reus amb un 55% de participació.

També he llegit que en declaracions el Sr. Toni Comín manifestava que aquest any 2017 es respectarien els drets dels treballadors/ores.

Així és com es respecten els drets Sr. Comín? Amb un Hospital que no dóna cap resposta als seus treballadors?

Potser, Sr. Comín, que a partir del 2018, moment en què parlava d’un nou període de negociació, si podem parlar de drets dels treballadors/ores, però fins a la data d’avui això és paper mullat, si hi són, però no només han de ser-hi, també cal respectar-los i, si ni tan sols respecten les persones, ja podeu imaginar que menys encara els drets.

M. Montse Miró Gallego

(Tarragona)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Lea También