Tots hi estem implicats

Hi ha menjar per a tothom i el que cal és distribuir-lo adequadament

19 mayo 2017 18:39 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És decebedor el que està passant, una vegada més un atemptat que ens colpeja. Creixen i creixen els atemptats terroristes fruits del gihadisme.

Sempre ens lamentem i reaccionem l’endemà, posant més cossos de seguretat i militarisme. En tot cas, des de la meva opinió, el que cal és fer millor la «radiografia» del tot, és a dir, dels territoris i dels interessos econòmics, polítics i geoestratègics.

Ens equivocaríem i molt, si l’atemptat de Niça l’emmarquéssim en un context només religiós, doncs és més global. La violència sempre engendra més violència. Cal buscar les causes, el seu recorregut fins avui. La religió quan és vehicle de violència perd el seu fonament principal que és trobar a Déu, sigui a través de Crist o Mahoma. Però a tot col·lectiu hi ha gent que idealitza tant que embogeix i un camí d’amor el transforma en un camí de sense sentit, només fent el mal.

Estem travessant un temps de molta violència i d’odi al nostre model occidental.

La Unió Europea és un projecte feble. Ja fa temps que es veu que s’ha d’avançar amb més unió política. Encara els Estats actuen massa individualment.

Manca un compromís global i menys hipocresia davant dels problemes humans, de pobresa, de fam, de guerres que provoquen la fugida per salvar el millor que tenim: «la vida». Les economies del món privat han d’explicar millor què en fan dels seus beneficis. No pot ser que cada vegada els rics siguin més rics i els pobres siguin més pobres.

L’avançament de la ciència i la tecnologia ha d’estar al servei de la humanitat per a fer el bé.

El món necessita més cooperació entre tots, hi ha menjar per tothom i el que cal és distribuir-lo adequadament, així com l’ocupació, el treball, cal més democràcia. Tot és possible si no fem cas a les radicalitzacions i els individualismes d’uns pocs.

Així doncs, tenim tots molta feina a fer, per defensar la pau entre els éssers humans i els països del món. L’eina necessària és el testimoni individual de conducta de cada un de nosaltres, amb actitud sincera i intel·ligència. Menys acumular i més compartir.

Comentarios
Multimedia Diari