Tragèdia al Mediterrani

Els actuals traficants de persones són els qui busquen esclaus per als nous amos rics

19 mayo 2017 22:50 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Estem assistint a la tragèdia humana més gran que s’ha produït als nostres oceans. Una situació gravíssima que requereix la intervenció immediata dels nostres governants.

Prou de desviar la mirada cap a un altre cantó! Perquè també ens afecta. Arriben als nostres països i per tant ens hauríem de preguntar què passa als seus llocs d’origen. Ens hem de preguntar quina responsabilitat té el conjunt de la societat davant d’aquesta situació.

Organismes com Creu Roja, Acnur voluntaris, veïns del territori... relaten les vivències que els immigrants viuen quan són atesos i es troben a terra ferma, relats terribles! Tristes històries on es barregen alhor la il·lusió de trobar la terra promesa, on buscar la pau, la dignitat com a ésser humà i la foscor de la presència de la mort.

Els mitjans de comunicació s’ocupen de la notícia i tothom s’horroritza dels fets tan terribles, però l’endemà surt una altra notícia i els lectors ja han oblidat aquella tragèdia del dia d’abans i així dia sí dia també.

Segons sigui la temàtica i els protagonistes, tenim més o menys reaccions ràpides per part dels nostres governants, i això forma part de la seva tasca, amb expressions de lamentació, però de poc contingut i que sonen tan buides que ningú les escolta. Paraules com: que alguna acció s’ha de fer per acabar amb l’arribada de tantes pasteres; que s’ha de perseguir els traficants d’éssers humans, etc. Assistim a un temps on la solidaritat, la paraula donada, no val res. Per algunes persones no hi ha compassió pel dolor que tenim al nostre voltant. Tenim ciutadans de primera i ciutadans de segona. L’anomenat primer món continua sense assabentar-se que tota acció té conseqüències.

Els actuals traficants de persones són els qui busquen esclaus per als nous amos rics, sense escrúpols. Els mafiosos d’ara són com un càncer que rosega l’interior. Càncer que avança i que contamina les persones que tenen a la seva mà la capacitat o el poder d’aturar aquestes situacions, però no estan fent res, o això desmoralitza la ciutadania. El dia que tinguem clar que hem de compartir, que totes les persones tenen els mateixos drets, sigui quina sigui la seva procedència, aquell dia serà quan realment la societat avançarà i començarem a tenir un món una mica millor.

Comentarios
Multimedia Diari