Treball, esforç i constància

19 mayo 2017 17:49 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest dissabte un tarragoní inaugurava ExproReus, Rafa Fuertes. Sí, el fundador de l’empresa  Esquiades.com (líder en el seu sector) i Buscounchollo.com, empresa que va néixer al Bulevar Bus de Tarragona fa quinze anys i avui ocupa un espai d’oficines de més 400 m2 amb més de 60 professionals contractats.

Abans que el Rafa iniciés el seu torn de paraula, l’alcalde Reus, Carles Pallicer, davant el faristol ja va donar feina per a l’edició següent mencionant que s’hauria de fer un plantejament amb el nom de la fira «expro» (olé tu! joaojaoja) vaig riure internament pensant... falten uns minuts per inagurar aquesta edició que ja està atabalant el personal. I és que Expro vol dir «exposició provincial», i jo tota la meva vida dient «expo reus». Sóc l’únic?

Avui és el darrer dia que podeu anar al TecnoParc, crec que el més divertit i sorprenent és baixar-vos una aplicació molt «feriante» que consisteix a esborrar rasques però en versió digital, no cal moneda, amb el dit pots esborrar i saber si has sigut guanyador d’algun dels diferents obsequis. Xavi i Eli, nosaltres ho vam fer més casolà i tradicional en la vostra boda.

Aquest dissabte comença la tercera temporada del Teatre Magatzem amb la programació artística de Meritxell Muñoz. I com alguns sabeu, els meus pares són de Flix, i em fa certa gràcia que el text que acompanya el primer artista comença dient: Els vessaments químics d’Ercros al pantà de Flix havien de tenir la seva part positiva. Potser sense aquests adulterants no haurien sorgit personatges com Xarim Aresté, que de petit va beure d’aquelles aigües i ara, com caigut a la marmita de la poció màgica, escampa arreu el seu do en forma de cançons. Ara ens en brinda una nova i brillant dosi en el seu nou disc, La rosada. Un pati de butaques amb 150 seients, on la darrera temporada va obtenir un 75% d’ocupació i fa dues temporades rondava el 25% d’afluència. Els resultats positius són deguts a una constància per part de la Cooperativa i de la Meritxell d’oferir tots els dissabtes a la mateixa hora música o teatre. I diumenges alterns, oferint matinals de teatre infantil.

Al primer programa del #femquepassi per Tac12 de la segona temporada, servidor compta amb un nou company, Xavier Lozano, amb ell copresentem i codirigim el magazín d’entreteniment de Tac12. Alonso, Amat i Cortés estan liderant altres tasques, però sé que compto amb ells i he tingut la sort d’aprendre molt d’ells. Hem començat amb ganes de continuar fent difusió del que fa el veïnat, i tenim greus problemes perquè no entra tot en un programa setmanal de 70 minuts.

L’allau de propostes que ens arriben i les que identifiquen ens donaria per a un programa de 48 hores en un futur immediat –Xavier Abelló, segon cop que t’ho comento púbicament ;-)

Una de les primeres convidades va ser la Merche Carod, tècnica de Tarragona Impulsa, on ens va explicar la nova convocatòria dels Premis Empresa de Tarragona. Amb ella, va venir de Granollers el Josep Sànchez, ideòleg d’«Instagrafic» i no pas «Instagram». Aquest jove talent amb vint-i-sis anys ho està petant a escala estatal amb una brillant idea, poder enviar les fotografies per WhatsApp i que te les enviï per correu convencional. Moltes hores de treball i d’enraonaments. Per cert, cerquen el perfil de whatsappers (jaojaoja...) per si busqueu feina. No donen l’abast a l’allau de clients i fotografies.

I justament ahir vam tenir a Tarragona Jordi Ninus, que va baixar amb cotxe de Cardedeu perquè ha cedit la lletra i la cançó «Junts» del seu segon disc perquè sigui la banda sonora de la 26a edició de la Bicicletada.

El Rafa, durant el seu discurs, va repetir diversos cops tres paraules: treball, esforç i constància. La Cooperativa Obrera Tarraconense és una entitat amb més 100 anys d’història. Als anys 70 va canviar el seu objecte social cap a un equipament cultural i ho compleix plenament, igual que la M. Cinta, que durant 52 anys ha sigut peixatera al Mercat Central i ahir la vam convidar al segon programa de la segona temporada per posar-ho en valor; igual que és un luxe que portem vint-i-cinc edicions de la Bicicletada a la nostra ciutat, set anys de Tac12, noranta-nou anys de la Cooperativa Adernats i un colló d’edicions que porta ExproReus. Mentre passa tot això, visualitzo que ens fem grans uns i altres.

Fins fa un temps era un simple espectador, suposo que darrerament, després de molt de treball, esforç i constància, començo a ser identificat com un actor... com us deu passar a tots vosaltres, oi?

Comentarios
Multimedia Diari