Un Ajuntament d´esquerres

Dels 27 escons del plenari, 16 els ocupen regidors d´esquerres. I això s´ha de notar

19 mayo 2017 22:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dues coses diferencien bàsicament aquest nou Ajuntament del que teníem en el mandat anterior. Aquest, no cal dir-ho, és molt més plural, amb set forces polítiques presents i moltes cares noves. Però el més significatiu és que a l’anterior mandat la majoria la tenien les forces de dretes. Els socialistes governaven en minoria i necessitaven, per tirar endavant les seves propostes, el suport dels dos o d’un dels dos grups de la dreta. En aquest plenari no. Malgrat que Josep Fèlix Ballesteros vulgui seguir governant en minoria, dels 27 escons del plenari, 16 els ocupen regidors i regidores d’esquerres. Dos per sobre de la majoria absoluta. I això s’ha de notar.

S’ha de notar en les prioritats i en l’acció del govern municipal, i això és responsabilitat de tots i cadascun dels regidors i les regidores d’esquerres que de cap manera, per qüestions de tàctica o estratègia de cadascú, hem de deixar passar l’oportunitat de fer valer aquesta majoria, que respon a la voluntat cívica.

Ens cal, ara més que mai, un Ajuntament que tingui com a prioritat rescatar les persones, que lluiti contra els desnonaments, que garanteixi a tots els ciutadans els mínims vitals, el dret a l’alimentació i als subministraments bàsics, i que no oblidi els compromisos ja adquirits, com ara la lluita contra la pobresa energètica o destinar un percentatge del pressupost a l’adquisició d’habitatges buits per destinar-los a lloguer social.

Necessitem un Ajuntament compromès amb la defensa dels serveis públics, per començar dels municipals, que estigui en contra les privatitzacions, i també combatiu en defensa dels serveis no municipals, de l’educació i de la sanitat pública, i això vol dir, a Tarragona, oposar-se als intens de passar a la privada, que aquí és la Xarxa Santa Tecla, els serveis de la sanitat pública. Un Ajuntament que treballi per superar la fragmentació urbanística i social d’aquesta ciutat, la gran assignatura pendent. Compromès amb la mobilitat sostenible i amb el transport públic.

Un Ajuntament en lluita contra l’atur, que desenvolupi polítiques d’ocupació. Volem, també, un Ajuntament compromès amb la laïcitat, respectuós amb les creences religioses o filosòfiques de tots els ciutadans i també dels que no en tenen o no en fan proselitisme. No oblidem tampoc que l’administració municipal ha de defensar els drets de les dones. Estàvem lluny d’haver aconseguit la igualtat real però ara patim una autèntica involució. Volem, finalment, un Ajuntament que es comprometi activament amb el dret de la ciutadania catalana a decidir lliurement el seu futur, perquè la Constitució se’ns ha quedat petita i la interpretació que se n’ha fet exclou les aspiracions que al nostre país tenen un ampli suport.

Totes aquestes coses són possibles amb el mandat que hem rebut dels tarragonins i les tarragonines. Amb setze escons d’esquerres no és que hi hagi marge, és que hi ha obligació de tirar-les endavant. La fragmentació del plenari no ens pot amagar on és la majoria. Ningú no ho pot fer servir d’excusa, això. Les necessitats dels nostres conciutadans i conciutadanes són massa punyents i massa urgents per ajornar-les per qüestions tàctiques o estètiques. Cal que el nou període municipal es correspongui amb els desitjos que s’han expressat a les urnes.

Comentarios
Multimedia Diari