Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un Nobel de la Pau al delta del Llobregat?

Whatsapp

No tinc res en contra de Nelson Mandela (a.c.s.), potser si fos anglès –que no ho sóc– pensaria diferent. Però és ben curiós que entre milers de noms per escollir s’hagi triat el d’aquest senyor nascut a Mvezo (Sud-àfrica), a més de 8.000 km d’aquí. Crec que era advocat i segur, polític i dirigent de la campanya contra l’apartheid i que va passar quasi més anys a la presó que al carrer. Sí, fou un gran personatge de la història, considerat i premiat, que al final va aconseguir ser president del seu país –cinc anys– i se li va concedir el Nobel de la Pau l’any 1993. Tot perfecte, correcte i admirable, però francament, pel sol fet de ser «un referente por su capacidad de generar consensos que permiten superar conflictos», com diu l’alcalde del Prat, no hi veig la punta. Bé, se suposa que la construcció no l’ha finançat la seva família, fundació o el govern de Sud-àfrica? També és ben cert que aquest pont no travessa el Sena, el Tàmesis, el Rhin o fins i tot el Guadalquivir i, per tant, segurament sols serà conegut pels forans i dins del seu entorn.

Però insisteixo, s’hauria pogut triar algun personatge famós, polític o no, català o no, Nobel o no; però de Catalunya o senzillament d’Espanya –no estranger– per batejar el pont i de caràcter més reconegut pel poble en general. No cal posar cap exemple –faltaria més– però queda clar el que vull dir, no?

Pau Òdena

(Tarragona)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También