Un altre any de gestió d’un govern per oblidar

Si fos pel govern, el Mercat del Carrilet ja faria gairebé mig any que estaria tancat, un projecte fet completament d’esquena a la ciutadania, i que gràcies a ella s’ha acon-seguit ajornar el tancament

28 diciembre 2021 08:00 | Actualizado a 28 diciembre 2021 12:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’any 2021 s’acaba i, amb ell, es compleix un any més de propostes del Govern de Reus que acaben en paper mullat. L’alcalde i la vicealcaldessa surten sovint omplint-se la boca de la «gran gestió» d’aquest govern, però la realitat és ben diferent: en tota aquesta direcció conjunta no hi ha res de «gran gestió». Aprofitant el repic de campanes de final d’any volem fer un repàs dels dotze projectes que han estat un autèntic despropòsit per la ciutat.

El primer és el Mercat del Carrilet. Si fos pel govern, aquest espai ja faria gairebé mig any que estaria tancat, un projecte fet completament d’esquena a la ciutadania, i que gràcies a aquesta s’ha aconseguit ajornar el tancament. La segona campanada és la construcció d’habitatge social. L’alcalde va anunciar que en disposaria 1.000 més, però la realitat és que encara no se n’ha aixecat ni un i poca cosa més. El que sí que s’ha tirat endavant és l’execució de la piscina coberta, un model d’equipament que ningú havia demanat i que acabarem pagant entre tots, però que gestionarà una empresa privada, el tercer dels despropòsits. El quart projecte és la construcció del pavelló del Molinet, un equipament que arrosseguem des del 2011, any en què el vam projectar i que, ara, han decidit posposar fins al pròxim mandat, en un altre anunci de grans projectes, dels quals no hem vist cap executat. Un altre exemple, i que dona peu al cinquè, és el dispensari del barri Gaudí, el qual fa més d’un any i mig que està tancat i el govern encara no ha fet res per tornar-lo a obrir, deixant en una lamentable situació d’abandonament el veïnat de la zona.

Arribem a la meitat de les campanades, i toca parlar del servei de la neteja viària i recollida de residus, amb un contracte milionari i més que dubtós sobre el compliment dels objectius de recollida selectiva marcats per la Unió Europea amb una renovació de vehicles encara pendent i el personal esgotat per compensar-ho. En setè lloc, cal parlar de la policia de proximitat i els agents cívics, una proposta que vam portar al Ple l’any 2019 i la qual podríem tornar a presentar actualment sense modificar, ja que no s’ha avançat gens ni mica. El pla integral de millora de l’espai urbà és un altre dels projectes sobre el qual al llarg del mandat hem presentat diverses propostes com ara la transformació urbanística dels barris Mare Molas, la Sardana o el Carrilet, i hem demanat acabar amb les actuacions pendents i, tot i el vot favorable del govern, continuen sense fer-hi res. També cal parlar de les polítiques efectives per reduir la precarietat del jovent, una proposta que vam dur a plenari a l’abril per agilitzar la redacció del Pla Local de Joventut amb mesures per facilitar l’accés a un habitatge digne i feina estable, entre altres.

La ciutadania està cansada de pagar impostos sense saber en què es fan servir. Es troba en una situació d’orfandat arran de la inacció del govern municipal per gestionar bé els temes cabdals de la ciutat. Per tot plegat acabem les dotze campanades parlant del pressupost d’enguany, el qual dona l’esquena a la ciutat i segueix sense mostrar cap suport al teixit esportiu, cultural, comercial i empresarial de Reus, i tanquem denunciant la falta de complicitat institucional, ja que, malgrat que el govern de Catalunya i el de Reus comparteixen colors, estem abandonats amb projectes com el desdoblament del CAP Sant Pere, la nova estació de busos o el trasllat d’Els Ganxets. Dotze campanades per cloure un altre any de gestió d’un govern per oblidar.

Comentarios
Multimedia Diari