Un any d’Impuls Republicà

Som 327 regidors i regidores, amb 48 alcaldies, dones i homes al servei del territori

14 junio 2020 18:10 | Actualizado a 15 junio 2020 17:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Fa un any, el Camp de Tarragona es va tenyir de groc, de groc republicà, de governs municipals que han teixit polítiques transformadores pensant en el bé comú dels seus veïns i veïnes, assentant maneres de fer, de dir, de gestionar i de compartir, actituds que ens defineixen com a servidors i servidores públiques.

Som 327 regidors i regidores, amb 48 alcaldies, dones i homes al servei del territori, al costat de la gent per a impulsar projectes de país a través del municipalisme republicà com a eina de canvi i d’innovació. Uns resultats electorals exitosos que ens van posar al capdavant d’importants alcaldies, un exemple clar, la ciutat de Tarragona amb en Pau Ricomà, i ens han situat en una posició amb capacitat de decisió en entitats supramunicipals, com és la presidència de la Diputació de Tarragona, amb la Noemí Llauradó. Hem entomat amb solvència totes i cadascuna d’aquestes oportunitats procedents de la confiança de la gent i l’abracem per a portar a terme una determinant transformació dels nostres pobles i ciutats.

Un any que ha estat difícil, extremadament difícil, ple d’entrebancs i obstacles que han posat a prova la fortalesa dels nostres governs municipals: els aiguats de l’octubre, el temporal Glòria, l’accident a la petroquímica i la crisi sanitària de la pandèmia de la Covid-19 convertida ara, en una gran crisi econòmica. Fuetades que poden alterar i distorsionar qualsevol gestió municipal. L’impacte social, econòmic i natural d’aquests esdeveniments de gran magnitud pot fer trontollar qualsevol planificació perfecta establerta amb anticipació i convertir-la en un daltabaix per un ajuntament. Però governar, és això. Davant les adversitats, prenem decisions; davant els reptes, assumim responsabilitats i ho fem amb una marca pròpia, la d’Esquerra Republicana de Catalunya, gestionant i adoptant els compromisos d’oferir a la ciutadania respostes i actuacions eficients, àgils i diligents.

El municipalisme republicà al Camp de Tarragona ha demostrat que no s’arronsa, que hi és, que no falla, que fa possible que passin coses diferents perquè els valors republicans de la justícia social, la igualtat d’oportunitats, el feminisme i l’ecologisme són els fonaments que ens sustenten, que ens empoderen i que ens ofereixen capacitat de transformació. Senzillament, projectes municipals que són projectes per fer República: posem al centre del debat els drets i les llibertats, plantegem horitzons propis en matèria de drets socials i d’enfortiment econòmic i productiu i prioritzem la cohesió social i la reducció de les desigualtats. Això també és fer república.

Fa un any que es constituïen els ajuntaments, un any d’uns grans resultats fruit de la feina, de la constància i de la perseverança de la gent d’Esquerra Republicana al Camp. Renovem cada dia el nostre compromís.

 

Irene Aragonès Gràcia. Presidenta de la Federació Regional d’Esquerra Republicana de Catalunya al Camp de Tarragona

Comentarios
Multimedia Diari