Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Un concert que recordarem

Whatsapp

Vull comentar el concert del Teatre Metropol de Tarragona organitzat per JM de Tarragona aquest dimarts, 12 d’abril, a les 20.00 h. El duet Blooming Duo està format pel percussionista de Castelló de la Plana Ferran Carceller i l’arpista vilanovina Esther Pinyol. Es tracta d’un jove duet que treballa el timbre i l’estètica musical d’aquests dos instruments, els quals desprenen una riquesa de recursos tímbrics molt desconeguts, la calidesa de la marimba amb el so cristal·lí de l’arpa fan màgia pels espectadors. Els dos intèrprets desprenen una bona tècnica, molta musicalitat i una gran complicitat entre ells. La primera peça, Viaggio di una bolla, de P. Verzini, va ser una bona presentació del que poden fer aquests dos instruments. Tot seguit van interpretar la primera peça composta per aquest duet el 1990 Taenzerische Impressionen op.19 de Jan Koetsier molt variada amb un estil neoclàssic on apareixien una marxa, un vals i un tango. Després va ser el torn de Marc Timon Videogames Music, una obra que és clarament un joc entre els dos instruments que Ferran i Esther amb la seva interpretació i la seva perfecta entesa entre ells van fer gaudir molt al públic.

La milonga d’Andrès Serafini va suposar un canvi d’estil en el programa. Una barreja entre el ritme de milonga i de vals on vam copsar noves sonoritats amb diferents eines com per exemple una clau que permetia fer uns glissandi amb les cordes de l’arpa. Blooming Duo va tocar un arranjament per aquests dos instruments de molt bona qualitat de Maurice Ravel Laideronette, impératrice des pagodoes. Del guitarrista Joan Sanmartí A través de la pedra va sonar una obra inspirada amb la llegenda de Maimònides que barrejava diversos estils del jazz i clàssic. Fantasia sobre temes popular catalans d’Albert Guinovart va fer emocionar el públic, una interpretació de les cançons populars com el mariner, la dama d’Aragó o els tres tambors van posar la cirereta del pastís. La penúltima peça a interpretar va ser Los rumores de la Caleta d’Isaac Albéniz, on vam poder escoltar tots els detalls de l’obra molt ben perfilats. L’última peça del programa va ser el Peixet de Bloomington, una bulería de Feliu Gasull que el duet va saber executar amb molta nitidesa on es podia sentir tota la complexitat de l’estructura compositiva.

Helena López (Tarragona)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También