Un futur Penedès sense persones equivocades

La responsabilitat política de la propera legislatura és estratègica. Hi recau el repte de reformular un futur sostenible

19 mayo 2017 23:45 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Circumstàncies permeten plantejar reptes per millorar la situació del Penedès. Destaca al 2015 la capitalitat de la cultura catalana per Vilafranca. Ha de ser l’aparador de la identitat com a comunitat i saber mostrar com és el Penedès.

Altre és la imatge turística del Penedès. Hi ha recorregut, però també una manca de coordinació territorial per la divisió provincial. Els esforços de conjunt, a través del Enoturisme Penedès, són lloables, però ens cal més força política i destinar-hi més recursos financers. No cal menystenir les sinergies amb les marques de Costa Barcelona i Costa Daurada. Una promoció conjunta ajudaria a enfortir el sentiment d’pertinença al territori i millorar la seva cohesió. També cal en aquest sentit una cohesió al propi territori.

En clau interna cal destacar dos grans esdeveniments aquest 2015. Un és l’elaboració del Pla Territorial Parcial del Penedès, un dels majors reptes històrics que determinaran el futur del territori. Ha de ser l’oportunitat de corregir els errors, observar les mancances i projectar un futur viable i ha d’estar per sobre d’interessos particulars.

El segon repte són les eleccions municipals del proper mes de maig. Aquesta legislatura s’han fet moltes retallades, i moltes, sinó la majoria, per poder fer front al despropòsit d’alguns polítics que durant la pasada legislatura 2007-2011 van fer les coses malament, endeutant molt els ajuntaments i carregant, a les espatlles de les pròximes generacions, despeses de projectes molt mal orientats des del punt de vista de la seva sostenibilitat.

El Penedès ha estat un dels territoris més castigats per la crisi, tant des del punt de vista econòmic com especialment social, i això ha complicat les coses encara més. La responsabilitat política de la propera legislatura és estratègica per la raó que en ella hi recau el gran repte de re formular un futur sostenible i viable dels municipis, i de retruc del Penedès, pels propers anys, i aquesta responsabilitat no pot recaure en les persones equivocades.

Comentarios
Multimedia Diari