Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Un patrici farmacèutic

Neix al carrer del Cós del Bou. Participà sempre en la vida social i cultural de la ciutat

Jordi Morant i Clanxet

Whatsapp

Neix al carrer del Cós del Bou. Participà sempre en la vida social i cultural de la ciutat. Amant de l’esport, de l’atletisme, la nàutica, va ser del Club Gimnàstic i del Club Tenis Tarragona. Es va llicenciar en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i també era soci de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense des del 1948, d’on va formar part de les juntes directives. Va ser també un gran amant dels escacs a Tarragona.

Aquest patrici farmacèutic va ser president durant 18 anys del Col·legi Oficial de Farmacèutics i impulsà un laboratori pels col·legiats. Treballà per la ciutat incansablement i va ser valedor corporatiu per arreu.

Fou sotspresident del Sindicat d’Iniciativa de Turisme, president del Club d’Escacs de Tarragona de 1956 a 1977. La seva farmàcia del carrer Reial-plaça dels Carros és un mirall de tarragonisme i saviesa popular. Continua amb la família i té cinc fills, sense deixar el treball constant d’investigació farmacèutica. Amb els escacs organitza simultànies nacionals i internacionals.

Fou també president del Casino de Tarragona, activant la cultura i l’art de forma que obrí les portes a una dinàmica social i participativa amb personatges de relleu: Alasà, Antonio i Guàrdias, De Montoliu, Tarrasa, els Melendres, Delclòs, Sánchez Real i tants. Els cronistes ens parlen de l’estima que mútuament sentien els dos farmacèutics nascuts al Cos del Bou; en Joan Salvat i Bové i Joan Vidal.

Les institucions i entitats que serví el van homenatjar. El Col·legi de Farmacèutics li concedí la medalla de plata de l’organisme el 1984 i els companys de professió amb una placa de plata el 1983. Entrà a la corporació municipal el 1961, amb l’Alcaldia de Benigne Dalmau, com a tinent d’alcalde de Governació i Cultura.

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También