Un patrici farmacèutic

Neix al carrer del Cós del Bou. Participà sempre en la vida social i cultural de la ciutat

19 mayo 2017 23:22 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Neix al carrer del Cós del Bou. Participà sempre en la vida social i cultural de la ciutat. Amant de l’esport, de l’atletisme, la nàutica, va ser del Club Gimnàstic i del Club Tenis Tarragona. Es va llicenciar en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i també era soci de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense des del 1948, d’on va formar part de les juntes directives. Va ser també un gran amant dels escacs a Tarragona.

Aquest patrici farmacèutic va ser president durant 18 anys del Col·legi Oficial de Farmacèutics i impulsà un laboratori pels col·legiats. Treballà per la ciutat incansablement i va ser valedor corporatiu per arreu.

Fou sotspresident del Sindicat d’Iniciativa de Turisme, president del Club d’Escacs de Tarragona de 1956 a 1977. La seva farmàcia del carrer Reial-plaça dels Carros és un mirall de tarragonisme i saviesa popular. Continua amb la família i té cinc fills, sense deixar el treball constant d’investigació farmacèutica. Amb els escacs organitza simultànies nacionals i internacionals.

Fou també president del Casino de Tarragona, activant la cultura i l’art de forma que obrí les portes a una dinàmica social i participativa amb personatges de relleu: Alasà, Antonio i Guàrdias, De Montoliu, Tarrasa, els Melendres, Delclòs, Sánchez Real i tants. Els cronistes ens parlen de l’estima que mútuament sentien els dos farmacèutics nascuts al Cos del Bou; en Joan Salvat i Bové i Joan Vidal.

Les institucions i entitats que serví el van homenatjar. El Col·legi de Farmacèutics li concedí la medalla de plata de l’organisme el 1984 i els companys de professió amb una placa de plata el 1983. Entrà a la corporació municipal el 1961, amb l’Alcaldia de Benigne Dalmau, com a tinent d’alcalde de Governació i Cultura.

Comentarios
Multimedia Diari