Un reconeixement

19 mayo 2017 21:59 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un veí de Tarragona que participa en l’arribada de l’aigua miraculosa de Sant Magí creu que els mitjans de comunicació, tant escrits com visuals, no parlen de tots els qui posen el seu granet de sorra perquè tothom gaudeixi d’aquest esdeveniment tan valorat pels ciutadans de Tarragona.

Recorda que fa uns trenta anys, amb l’arribada de l’aigua, a part del seguici popular, va començar a sortir un tractor amb un remolc guarnit i ple de nens i nenes vestits de catalans i un (nen o nena) vestit de Sant Magí, tots ells fills dels veïns del barri i que això va ser per iniciativa dels mateixos veïns, per donar més vistositat a l’acte. Actualment es continua fent, tot i que els nens i nenes vénen de tots els llocs de la ciutat, fins i tot de fora.

Una vegada arribaven al Portal del Carro els veïns eren els qui voluntàriament s’encarregaven de distribuir l’aigua a tots els qui ho demanaven, tal com segueixen fent avui dia, encara que alguns ja no viuen al barri.

El dimarts passat es va poder constatar que aquella canalla que fa trenta anys van anar a les primeres desfilades, ara estaven acompanyant i vigilant els nens que anaven a la plataforma, l’un vestit de Sant Magí i els dos romans que l’acompanyaven, la qual cosa significa que han continuat la tradició. Bé doncs, malgrat ser aquests veïns i veïnes els qui fan la part mes feixuga i silenciosa de la festa, ja que són els encarregats de servir els càntirs, tasses i omplir les ampolletes a tots els qui pugen a l’ermita i també els encarregats de guarnir la plataforma on van els nens i vigilar-los, buscar els caramels, i tot el que això comporta, han vist que tot el protagonisme se l’emporten els carros (segons han dit són de fora i llogats) i els portants de l’aigua, que uns deu anys després es van afegir a la festa, quan aquesta ja s’estava recuperant.

Senyors, crec que tant per uns mitjans com pels altres faltaria una mica de recordatori a la gent del barri i una mica més de protagonisme als nens que malgrat la calor vénen vestits de catalans a acompanyar Sant Magí en aquella plataforma que va al final de la desfilada i que gairebé no surt mai als reportatges, crec que s’ho mereixen.

M. Elisa Aragonés Domènech

(Tarragona)

Comentarios
Multimedia Diari