Un reconeixement merescut

Les intervencions i serveis dels Mossos d’Esquadra han estat sempre mirats amb lupa

24 agosto 2017 09:55 | Actualizado a 25 agosto 2017 09:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El proper mes de novembre farà 9 anys que les comarques del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre van concloure el desplegament territorial del Cos de Mossos d’Esquadra (CME), 23 anys després que aquest desplegament comencés a la comarca d’Osona.
No han estat anys fàcils, on l’organització del CME i els seus membres han estat sempre conscients de la professionalitat, formació i rigor amb què realitzen la seva feina, però sentiment aquest que no ha estat expressat de forma clara per la pròpia societat a què serveix, des d’on ha existit un excés de crítica i poc, molt poc, marge a l’errada. Les intervencions i serveis han estat sempre mirats amb lupa i en moltes ocasions s’ha volgut posar inoportunament el CME enmig el terreny del joc polític. 
Els seus membres i els seus responsables han hagut de suportar quasi de forma permanent la llosa que suposa el judici permanent a la seva gestió i les seves actuacions.
Aquesta última setmana hem vist com el Cos de Mossos d’Esquadra ha tret les seves millors armes, com són la constància, el sacrifici i la professionalitat, en la resolució d’un dels més grans reptes en què es pot trobar un cos policial com és un atemptat terrorista.
Les moltes mostres de reconeixement que la ciutadania ha fet han de ser enteses no solament per un dispositiu executat de forma magistral, sinó per tots els anys d’una feina constant, eficaç i poc reconeguda o qüestionada en molts casos.
És un reconeixement just als homes i dones, mossos i mosses que formen part d’aquest cos policial, que cada dia i nit de l’any realitzen de forma abnegada i amb vocació una feina de servei a la ciutadania. Sí, un reconeixement just, el que no ha estat del tot just és que per rebre’l hagi estat necessari executar magistralment una operació del nivell com el que hem tingut aquests dies passats. 
Són moments difícils, no és ara el moment de retrets ni d’autocomplaences, sinó de ser justos en el futur i que de forma definitiva la societat catalana atorgui la confiança merescuda a la que és la seva policia, amb el seu model propi de seguretat basat en el servei a les persones, i que juntament amb les policies locals ens han de donar, i ens donen, la part que els correspon en la nostra tranquil·litat del dia a dia.
Els quasi 1.400 mossos d’esquadra que treballen a les comarques tarragonines ho fan amb el difícil equilibri de donar el màxim rendiment a l’àmbit més rural i alhora l’àmbit més urbà, des de comarques més d’interior com la Conca i el Priorat, a les zones més turístiques del Baix Camp, Tarragonès i Baix Penedès. Professionals que, sense cap dubte, deixen una empremta singular en la forma de fer de policia, amb una acurada atenció als responsables locals i una necessària coordinació amb els cossos de policies locals.
Com a director dels serveis territorials del Departament d’Interior he rebut durant aquests dies felicitacions i agraïments de ciutadans, de responsables d’entitats i de responsables polítics de les diferents administracions de Tarragona per la feina realitzada pel CME, i des d’aquí de forma pública vull traslladar-la als seus destinataris, a tots els mossos i mosses que formen part d’aquest gran col·lectiu. Moltes gràcies, mossos i mosses del CME.

 

Comentarios
Multimedia Diari