Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Un sant mexicà de 14 anys

Whatsapp

Dels 7 nous sants de l’Església catòlica que va canonitzar el Sant Pare el dia 16 passat, sens dubte el que ha causat més sorpresa per la seva valentia i determinació és el jove cristero José Luis Sánchez del Riu, «Joselito» que abans de fer els 15 anys, va morir màrtir per defensar la seva fe, després de ser torturat durant la persecució religiosa a Mèxic de principis del segle XX.

«Joselito va lluitar pel dret fonamental de la llibertat religiosa, prohibida per la Constitució mexicana de 1917 i aprovada per un estat declaradament maçònic. Aquest noi va oferir la seva vida per defensar la fe i el seu dret a la llibertat religiosa, cridant Visca Crist Rei!, tot i que li havien trencat la boca amb la culata dels fusells». És un cas que ha commogut a mig món, tant que a Mèxic s’ha censurat durant molt de temps el succés.

Jo em pregunto per qui donen la vida els adolescents del segle XXI, i quants joves catòlics serien capaços avui de morir abans que renegar de la seva fe. Els joves i no tan joves. Realment, l’Església defensa que és una gràcia que concedeix Déu, però Joselito és un exemple d’això i la seva canonització ens recorda el que de veritat importa.

Enric Barrull Casals

(Girona)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También