Un sant mexicà de 14 anys

19 mayo 2017 17:42 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dels 7 nous sants de l’Església catòlica que va canonitzar el Sant Pare el dia 16 passat, sens dubte el que ha causat més sorpresa per la seva valentia i determinació és el jove cristero José Luis Sánchez del Riu, «Joselito» que abans de fer els 15 anys, va morir màrtir per defensar la seva fe, després de ser torturat durant la persecució religiosa a Mèxic de principis del segle XX.

«Joselito va lluitar pel dret fonamental de la llibertat religiosa, prohibida per la Constitució mexicana de 1917 i aprovada per un estat declaradament maçònic. Aquest noi va oferir la seva vida per defensar la fe i el seu dret a la llibertat religiosa, cridant Visca Crist Rei!, tot i que li havien trencat la boca amb la culata dels fusells». És un cas que ha commogut a mig món, tant que a Mèxic s’ha censurat durant molt de temps el succés.

Jo em pregunto per qui donen la vida els adolescents del segle XXI, i quants joves catòlics serien capaços avui de morir abans que renegar de la seva fe. Els joves i no tan joves. Realment, l’Església defensa que és una gràcia que concedeix Déu, però Joselito és un exemple d’això i la seva canonització ens recorda el que de veritat importa.

Enric Barrull Casals

(Girona)

Comentarios
Multimedia Diari