Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Un virtuós del violí

De ben jove aprengué amb dèria i goig \'art musical del qual va ser un músic excepcional

Jordi Morant i Clanxet

Whatsapp

De ben jove aprengué amb dèria i goig l’art musical del qual va ser un músic excepcional. Ho fa de la mà nostres Gols i Veciana en solfeig, violí, piano i harmonia, arribant a un grau força elevat en el mestratge de la música.

A més tenia un taller d’enquadernació molt prop del Govern Militar. El seu instrument preferit va ser el violí del qual n’era un virtuós. Els pares de Melet van ser Jaume i Encarnació. L’any 1918 es casaren a l’església de la Santíssima Trinitat de Tarragona i van tenir tres fills.

En el periple tarragoní, Melet actuà molt de temps a l’orquestrina del Teatre Modern. Interpretà el violí a l’orquestra de la Catedral. Per allà el 1930 tocava en una sala de festes situada a la Rambla Vella. També per aquells anys, entra a l’orquestrina del mestre Josep Gols amb el saxofon i actuà a Ràdio Tarragona interpretant música religiosa.

Formà part molts anys d’un quintet de música clàssica amb els mestres Josep Turu, Lluís Roig, Josep Català, Josep Melet i Samper, actuant a l’Hotel París.

Després de la guerra entra amb el mestre Lario a la Banda Municipal de Tarragona tocant el saxofon i esdevé músic amb la tible a la Cobla Tarragona durant molts anys i a la Principal del Camp; i, si fos poc, també interpretà música religiosa a la capella del mestre Roig. Va ser a més de la junta del sindicat de músics professionals de Tarragona.

El 1935 toca amb l’orquestrina del mestre Josep Gols, però a més formà part molts anys de la capella de música del mestre Lluís Roig.

Informació: Dades facilitades per la família

Temas

  • OPINIÓN & BLOGS

Comentarios

Lea También