Un virtuós del violí

De ben jove aprengué amb dèria i goig \'art musical del qual va ser un músic excepcional

19 mayo 2017 23:16 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

De ben jove aprengué amb dèria i goig l’art musical del qual va ser un músic excepcional. Ho fa de la mà nostres Gols i Veciana en solfeig, violí, piano i harmonia, arribant a un grau força elevat en el mestratge de la música.

A més tenia un taller d’enquadernació molt prop del Govern Militar. El seu instrument preferit va ser el violí del qual n’era un virtuós. Els pares de Melet van ser Jaume i Encarnació. L’any 1918 es casaren a l’església de la Santíssima Trinitat de Tarragona i van tenir tres fills.

En el periple tarragoní, Melet actuà molt de temps a l’orquestrina del Teatre Modern. Interpretà el violí a l’orquestra de la Catedral. Per allà el 1930 tocava en una sala de festes situada a la Rambla Vella. També per aquells anys, entra a l’orquestrina del mestre Josep Gols amb el saxofon i actuà a Ràdio Tarragona interpretant música religiosa.

Formà part molts anys d’un quintet de música clàssica amb els mestres Josep Turu, Lluís Roig, Josep Català, Josep Melet i Samper, actuant a l’Hotel París.

Després de la guerra entra amb el mestre Lario a la Banda Municipal de Tarragona tocant el saxofon i esdevé músic amb la tible a la Cobla Tarragona durant molts anys i a la Principal del Camp; i, si fos poc, també interpretà música religiosa a la capella del mestre Roig. Va ser a més de la junta del sindicat de músics professionals de Tarragona.

El 1935 toca amb l’orquestrina del mestre Josep Gols, però a més formà part molts anys de la capella de música del mestre Lluís Roig.

 

Informació: Dades facilitades per la família

Comentarios
Multimedia Diari