Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Más de Opinion

Una curiositat sobre la Union Jack

Whatsapp

La història d’aquesta anomenada Union Flag o millor Union Jack es deu a la unió de les creus dels patrons de les quatre regions –que al final foren tres– i que formaven el país. No hi figura la bandera de Gal·les, no sé exactament per quin motiu.

La cosa va així… La creu de Sant Jordi, vermella sobre fons blanc, la creu de Sant Andreu, blanca sobre fons blau, i la de Sant Patrici, vermella sobre fons blanc.

Mea culpa si la pregunta que faig és una rucada, però fins ara mai ningú no m’ho ha sabut explicar. I segueixo intrigat, perquè he vist la bandera del Regne Unit tal com el disseny oficial, però també amb aquesta ratlla ben centrada, amb més espai blanc, amb menys espai blanc… en fi, per a tots els gustos. És normal això? Errada tipogràfica avui dia, no pot ser. Així, amb quina bandera ens hem de quedar? Fa un temps vaig enviar dues cartes, una a l’Ambaixada del Regne Unit a Madrid i l’altra al Consulat de Barcelona… naturalment ambdues sense resposta. Va ser per descortesia que no van respondre la meva pregunta o perquè no sabien realment què dir? Ah… i per a més INRI, a alguns amics anglesos a qui ho he preguntat –el meu anglès no és per tirar coets, però em faig entendre–, m’han fet una cara d’orni, que no vegeu.

Please, can someone clarify my doubts? Thanks in advanced.

Pau Òdena

(Tarragona)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También