Una detenció a Tarragona

El lladre cridava, mentre era colpejat a terra pel policia, '¡llamen a la Policía'!

19 mayo 2017 23:52 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dissabte dia 20 de desembre, 2/4 de vuit del vespre. Carrer Méndez Núñez.

La situació que avui he viscut m’ha deixat de pedra: anava passejant i em passa un home amb una bossa corrents pel costat, darrere d’ell, un altre home, que quasi en feia dos del primer, també corrent, perseguint-lo i cridant «¡Alto! ¡Policía!».

Quan el primer home ha arribat a l’altura del primer terç del carrer Méndez Núñez, el policia ja l’havia atrapat i li deia que es llencés a terra, que ell era policia. El ‘lladre’ s’ha llençat a terra i el policia se li ha llençat al damunt, li ha tret el cinturó i li ha lligat les mans al darrere, deixant-lo immòbil. Fins aquí podríem dir que ha estat una persecució d’un lladre i d’un policia que ha acabat amb el lladre estirat al terra i el policia sent l’heroi.

El que ha passat després, encara ara no ho entenc. El ‘lladre’ estava al terrat estirat i sense poder fer res, i el ‘policia’, encara no sé per què, li ha donat dos cops de puny a l’esquena. En aquell moment no sabia què pensar, ja que ni jo ni molta gent entenia per què el policia agredia d’aquella manera l’home que estava a terra.

I no només la gent que ho mirava no entenia què estava passant, sinó fins i tot el ‘lladre’ cridava «¡Llamen a la Policía! ¡Llamen a la Policía!», imagineu-vos què havia de pensar l’home.

La situació s’ha ‘calmat’ quan han vingut diversos guàrdies urbans i han pres el control de la situació. Quan el meu home s’ha acostat al ‘policia’ per preguntar-li per què, un cop a terra l’home, li ha donat els dos cops de puny, el ‘policia’ li ha contestat que s’estava movent, i ha admès que potser sí que ha exagerat, que la propera vegada intentarà fer-ho millor. Quan el meu home li ha tornar a dir que no és manera de tractar la gent, la seva resposta ha estat: «No nos vamos a poner a discutir ahora». Com que la Guàrdia Urbana també hi era, un d’ells, que tenia el seu genoll al coll del ‘lladre’, ha intervingut dient «¿Y qué querías que hiciera?», quan precisament aquest guàrdia no havia vist res del que havia passat, per tant, no podia fer aquesta afirmació.

No només trobo menyspreable l’actuació d’aquest ‘policia’ sinó també l’actitud d’una persona que hi havia allí mirant; així com la majoria estava comentant que el ‘policia’ s’estava excedint, que l’home estava a terra i no podia fer res, entre els espontanis n’ha sortit un dient «doncs no haver robat!».

Està vist que vivim en una societat on la Policia (sí, ho poso entre cometes perquè no crec que la feina de la Policia sigui aquesta: donar cops de puny a un home estirat a terra i immobilitzat que havia robat dos o tres jerseis d’una botiga) abusa i on hi ha gent que ho troba bé, i una societat on la majoria de la gent veu com s’abusa i no pot o no gosa fer res, convertint-nos d’aquesta manera en còmplices també.

Segurament avui aquest ‘lladre’ dormirà al calabós mentre que ‘l’inspector de Policia’ dormirà tranquil i estarrufat pensant que ha fet una gran feina, i mentre, polítics, banquers i lobbies passaran el Nadal gaudint i també dormiran tranquils tot i que cada dia arruïnen la vida de més persones.

Comentarios
Multimedia Diari