Una eina eficaç per enlairar el turisme

La feina de la Taula Estratègica permet captar nous mercats com el portuguès

19 mayo 2017 22:58 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La dinamització de l’economia local és una de les prioritats de la Diputació de Tarragona. Les diferents línies estratègiques que regeixen la nostra Administració s’encaminen indefectiblement cap a aquest objectiu, del tot bàsic per assolir majors quotes de benestar arreu dels nostres pobles i ciutats.

Una de les múltiples accions en aquest sentit és la promoció del turisme, mitjançant un ens propi –el Patronat de Turisme de la Diputació– que, des de fa decennis, dóna suport a la comercialització turística en l’àmbit de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Al mateix temps, el Patronat recull i dóna resposta a les inquietuds dels agents públics i privats del sector turístic de la demarcació en aquelles matèries que hi són associades.

És en aquest context que, des de l’any 2011, liderem junt amb el Govern de la Generalitat la Taula Estratègica creada juntament amb altres ens públics i agents turístics per potenciar l’aeroport de Reus com a eina de desenvolupament del conjunt del nostre territori. La tasca que duem a terme en el marc d’aquest grup de treball compensa la falta de comercialització individualitzada i específica del nostre aeroport per part del propietari i gestor de la instal·lació, AENA, ens estatal que basa la seva acció en un model centralitzat dels aeroports espanyols.

No obstant aquestes limitacions d’actuació, la Taula Estratègica ha resultat ser una eina eficaç quant a la promoció i internacionalització de l’aeroport de Reus, una promoció ara liderada des del mateix territori i d’acord amb les necessitats que té plantejades.

La feina feta per la Taula ha propiciat, per exemple, que la companyia Jet2 hagi passat d’una ruta i 10.000 places el 2011 a tenir set rutes i gairebé 91.000 places ofertes enguany, o que s’hagi pogut mantenir una connexió directa entre Reus i Moscou tot i la davallada del turisme rus, a més de consolidar el conjunt de l’activitat xàrter. La promoció de l’aeroport a través d’aquest ens ha permès, així mateix, contactar amb més de 90 companyies en els darrers anys, i se n’ha obtingut resposta de més de la meitat. Una de les estratègies en aquest sentit incideix en la captació de mercats nous, com el portuguès, que gràcies a les gestions de la Taula operarà pròximament amb un vol xàrter des de Porto.

D’altra banda, les operacions comercials perdudes el 2011 es van recuperar l’any 2012, i pel que fa a les davallades de passatgers que hi ha hagut des d’aleshores, tenen a veure amb la cancel·lació d’algunes rutes operades per Ryanair, per raons comercials d’aquesta companyia. Tanmateix, les previsions auguren un creixement de les freqüències de Ryanair amb vista a 2016.

La Taula Estratègica que s’ha configurat entorn de l’aeroport de Reus continua sent clau per a la dinamització del turisme a les nostres contrades. Ho és perquè contribueix a corregir algunes dinàmiques comercials negatives i també perquè roman amatent davant qualsevol vicissitud que es pugui produir en el futur en aquest mateix sentit.

Al mateix temps que manté ferm el seu compromís amb la Taula, la Diputació incideix en altres aspectes que també contribueixen a generar més activitat aeroportuària a casa nostra, com són la promoció constant de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre arreu de l’Estat i l’estranger, les gestions per arribar a nous mercats turístics emissors, la plena implicació en el RallyRACC Catalunya-Costa Daurada i en moltes altres iniciatives que generen visitants, a més del suport a projectes com Ferrari Land, cridat a ser un nou i important revulsiu turístic.

A la Diputació de Tarragona lluitem en pro dels nostres sectors productius, amb realisme i fermesa, sense abaixar la guàrdia en cap moment, confiant plenament en les enormes potencialitats dels recursos turístics al nostre abast, actius que, de ben segur, continuaran exercint el seu paper de motor econòmic i de progrés per a les nostres comarques.

Comentarios
Multimedia Diari