Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Una làpida fora del seu lloc

Whatsapp

La marxa a primers dels anys setanta del segle XX de les monges de Jesús i Maria, les monges franceses, comportà el tancament del col·legi i convent, vendre els edificis amb façanes als carrers de l’arquebisbe Francesc Armanyà i del contraalmirall Méndez Núñez. Al solar es construí un nou col·legi, les germanes van posar la condició de respectar la capella del col·legi. Oidà! Avui a Tarragona tenim obra d’Antoni Gaudí gràcies a la decisió d’aquella comunitat, com també de les antigues alumnes de Jesús i Maria.

Al solar resultant de l’enderroc es vestí el nou Col·legi Pau Delclòs, fins aleshores emplaçat al vell i insuficient immoble de la plaça del General Prim. A la façana de l’antic Col·legi Pau Delclòs, una formosa làpida de 106 x 58 recordava al pedagog que donà nom al Col·legi. La làpida es col·locà l’any 1951, quan era alcalde el Sr. Enric Olivé i Martínez. L’11 de setembre de 1977 fou inaugurat el nou Col·legi Pau Delclòs al carrer de Méndez Núñez i algú s’oblidà de fer portar-hi la làpida. Enderrocat a la dècada dels noranta el vell edifici de la plaça Prim per construir el Viver d’Empreses, la làpida fou col·locada al lateral de la plaça, a tocar del nou edifici del Viver.

Que la làpida, amb tot mereixement, sigui col·locada a la recepció del Col·legi que des del 1951 guarda la memòria del mestre que avui dóna nom al CEIP Pau Delclòs i l’oblit de 1977 sigui reparat.

Josep Suriol i Sardà

(Tarragona)

Temas

  • CARTAS AL DIRECTOR

Comentarios

Lea También